用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港培正小學(幼稚園部) 有冇 K1下幼信班同學仔呀?
go

有冇 K1下幼信班同學仔呀? [複製鏈接]

有冇 K1下幼信班同學仔呀?一齊傾下啦!
   0    0    0    0

有呀有呀...我個係仔仔, 叫展宏!

yes yes!!! we are Lo's family.My daughter is wing miu .

My son too!

Hi all,

太好喇搵到 d 同班同學仔。今日學校派左有關課外活動資料,你地有冇報呀?仲有你地有冇聽到囝囝囡囡編左咩組呀?囡囡話佢係星星組,唔知係咪真的。

我唔報佢d課外活動班呀, 因為已經係出面學緊, 佢派得太遲啦, 最想佢有普通話班, 但可惜冇...今晚問下佢係咩組先得, 謝謝妳的消息....

原帖由 lovelywinnie 於 10-9-1 22:07 發表
Hi all,

太好喇搵到 d 同班同學仔。今日學校派左有關課外活動資料,你地有冇報呀?仲有你地有冇聽到囝囝囡囡編左咩組呀?囡囡話佢係星星組,唔知係咪真的。 ...

My daughter is Shui Ching Yue.
Nice to meet you all!
80前潮爸一名,半隻怪獸,唔識揸直升機。以普通爸爸角度談親子、論教育、評時事。Promise自己2012要Live Simple, Look Forward, Do Something!

我都冇幫囡囡幫呀!因為星期六已參加左出面 d 興趣班。係呢,你地 d 小朋友係咪搭校車架!我囡囡係搭 K16 校車架!你地呢?

Hi Shampoo,

你囡囡係咪叫詠苗呀?我今日聽到佢提起依個名,仲有佢話今日有同學仔留鼻血呀,好似叫詠心喎!

hi winnie,
  係呀係呀!!! 我係泳苗媽咪,我叫亞寶,係大肚師奶一名,多多指教 miu miu也是星星組,她說班內有2組太陽,2組月亮,2組星星組喎! 而且對啊,昨天泳心留鼻血,條桾仔都有血喎,姐姐幫她換了喎........你小朋友都好叻喎! 你叫咩名呀?我知我見過你地架啦......睇睇几時相認到先

Hi Shampoo,

我地見過咩?係咪 1/9個日呀?因為得個日我請左假陪囡囡番學! 你係全職 &大肚媽媽? 咁個日你係咪紮起頭髮同另外一個家長係樓梯到傾計呀?如果係我好似有 d印象喎!仲有泳苗同泳心係 twins呀?我叫 Ada呀!有機會真係想見下面!  

嘩!!如果我有對twins 再現在大肚再是全職媽媽.....老公就不得了!!!!
我要返工的,不過on shife 的,比較多時間用而已!!
得知詠心的事,是亞囡告之.......
你們的小朋友習慣下午班未?? 我們就......太理想!

我的小朋友還未習慣下午班, 應該係話全家都未習慣, 想問下妳地有冇安排小朋友放學後nap一陣呢? 我有d煩惱, 放學後比佢nap就瞓到7:30都唔想起身, 跟住就好夜先再瞓....妳地係怎麼安排呢? 等我可以參考下....

原帖由 shampoo77 於 10-9-6 13:50 發表
嘩!!如果我有對twins 再現在大肚再是全職媽媽.....老公就不得了!!!!
我要返工的,不過on shife 的,比較多時間用而已!!
得知詠心的事,是亞囡告之.......
你們的小朋友習慣下午班未?? 我們就......太理想! ...

我仔仔係月亮組.

Hi
My son is in Moon group.  and he is on the K14 school bus.  
Nice to meet you all here.

My son is in moon group with K20 school bus. He does not have nap time after school.

hi, my son is Lee To Sang!  he takes K18 to school and K16 back home!!

miu miu 佢下午放学都好紐計,我沒給她小ZZzz , 但夜晚歺飯.......唉!!!!到11:00才ZZzz呀!!
ching yue 媽咪, miu miu 成日提你囡囡!

回覆 1# shampoo77 的文章

Hello! MIU MIU Ma. 我係hei ma, 阿仔放學都無午睡, 亦係要撐到11:00pm先訓, 所以間唔中都好扭計!
‹ 上一主題|下一主題