用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 港大同學會小學 港大同學會小學家長 (4)
樓主: iwff
go

港大同學會小學家長 (4) [複製鏈接]

有新冬季校服相睇啦, 快啲入去校網睇啦

醒目開學勳章 王國長老

佢地D動作 好鬼CUTE呀

原帖由 KooKoo 於 10-10-14 04:36 PM 發表
有新冬季校服相睇啦, 快啲入去校網睇啦

原帖由 Charlotte_mom 於 10-10-14 16:47 發表
佢地D動作 好鬼CUTE呀

係呀, 好搞笑, 星期一先度size, 咁好快已可上網睇 , 個兩件爪毛(長袖和背心), 都幾好睇播, 我仔話要埋件背心, 所以個日叫佢自己加番落張form度

我都覺得好型好靚呀! 凍可以加件厚褸, 熱些又可以著背心。運動服又薄了, 唔會太熱。好期待取貨呀!

iwff

原帖由 KooKoo 於 10-10-14 17:24 發表

係呀, 好搞笑, 星期一先度size, 咁好快已可上網睇 , 個兩件爪毛(長袖和背心), 都幾好睇播, 我仔話要埋件背心, 所以個日叫佢自己加番落張form度 ...

醒目開學勳章 王國長老

我呀, 好心煩呀
個女舊年至買左套新冬季運動衫, 件校褸又仲岩著, 細佬仲弊, 大把舊校服, 點算呀, 買唔買好呀

原帖由 iwff 於 10-10-14 06:45 PM 發表
我都覺得好型好靚呀! 凍可以加件厚褸, 熱些又可以著背心。運動服又薄了, 唔會太熱。好期待取貨呀!

iwff

我仔仔剛好著了兩年冬季校服, 兩套都唔岩著了, 運動服小一時仲磨爛左個"窒頭"位, 姐姐補返舊年又著多一年冇買。 所以今年兩套全部買哂。

Charlotte_mom你囡囡小五可能可以著埋出年就畢業了, 但她會否見到同學仔著新運動服又想要架? 小朋友都容易被影響的, 買件運動風褸比佢先啦。

至於仔仔才一年班, 應該大部份同學都係著新校服的, 都係買比阿仔啦, 起碼可以著兩年。

iwff

原帖由 Charlotte_mom 於 10-10-14 22:20 發表
我呀, 好心煩呀
個女舊年至買左套新冬季運動衫, 件校褸又仲岩著, 細佬仲弊, 大把舊校服, 點算呀, 買唔買好呀

醒目開學勳章 王國長老

由於"工作"關係, 我女一早見到D新校服, 已經叫住"我要我要我要............."(我心唸: 今次弊)
我都覺得如果個個小一都有新校服, 我仔又無, 又幾無癮既..............所以唸住買1套, 用套舊黎做"士啤", 校褸就未必喇! 可能會買抓毛果件, 不過仲未唸掂要長袖定背心
所以話, 有得揀又煩, 無得揀又煩

原帖由 iwff 於 10-10-14 11:44 PM 發表
我仔仔剛好著了兩年冬季校服, 兩套都唔岩著了, 運動服小一時仲磨爛左個"窒頭"位, 姐姐補返舊年又著多一年冇買。 所以今年兩套全部買哂。

Charlotte_mom你囡囡小五可能可以著埋出年就畢業了, 但她會否見到同 ...

1d班家長

我阿仔係1d班, 我想知道多d依間學校資料,

醒目開學勳章 王國長老

例如邊方面?
原帖由 pianoyml 於 10-10-15 03:33 PM 發表
我阿仔係1d班, 我想知道多d依間學校資料,

醒目開學勳章 王國長老

聽講星期3得返19度, 你地搵左冬天校服出黎未呀? 我只有PE衫準備好咋(仲有校褸)

尋日去吉吉島買長袖底衫, 真係百物騰貴 (永安減價唔夠人快手, 買唔到TIM)

唉, 我仔仔套校服都唔岩著了, 條褲吊腳, 褲頭又緊, 運動服又係吊腳, 所以等緊新校服。若到時真係太涼, 唯有著住運動服頂住先, 再加件冷衫, 我估唔駛咁快著校褸呀?

另外, 我訂了校服, 運動衣(每款兩套), 再加新校褸(全套), 新風褸,我反而擔心阿仔到時能否取得走, 又要揹書包。

iwff

原帖由 Charlotte_mom 於 10-10-25 11:01 發表
聽講星期3得返19度, 你地搵左冬天校服出黎未呀? 我只有PE衫準備好咋(仲有校褸)

尋日去吉吉島買長袖底衫, 真係百物騰貴 (永安減價唔夠人快手, 買唔到TIM) ...

呢兩日你地有冇同小朋友著冬季校服呀? 呢幾日就得10幾度, 下星期又去返20幾度, 又凍又熱, 真係要小心身體

Kookoo,

我幫阿仔換了冬季運動服了。Please check email.

iwff

原帖由 KooKoo 於 10-10-28 10:31 發表
呢兩日你地有冇同小朋友著冬季校服呀? 呢幾日就得10幾度, 下星期又去返20幾度, 又凍又熱, 真係要小心身體

醒目開學勳章 王國長老

我唔理, 總之長袖短袖有咩都預備晒, 睇天氣決定點著
個仔暫時日日都要著舊款PE衫喇
原帖由 iwff 於 10-10-28 11:26 AM 發表
Kookoo,

我幫阿仔換了冬季運動服了。Please check email.

iwff

原帖由 Charlotte_mom 於 10-10-28 11:30 發表
我唔理, 總之長袖短袖有咩都預備晒, 睇天氣決定點著
個仔暫時日日都要著舊款PE衫喇

我仔今年都係要著舊款PE衫衭, 希望新校褸會合身size, 唔係就要回校換喇

有冇人收到風會幾時派新校服

我都想知呀? 又話11月初。

iwff

原帖由 KooKoo 於 10-11-5 10:31 發表
有冇人收到風會幾時派新校服

回覆 137# iwff 的文章

The school said the uniform will be ready end of Nov.  

原帖由 樂熙媽媽 於 10-11-5 14:31 發表
The school said the uniform will be ready end of Nov.  

乜話....... 11月尾, 咁你有冇同佢講, 天氣咁凍可以點著外套呀? 個啲線褸得個樣, 唔暖嘅, 可唔可以同個囡著住襪衭先呀? 又未有冬季校服, 唔好又搞病呀

可以呀, 深籃色就得, 今晚要去買衫, 又大出血!

原帖由 KooKoo 於 10-11-5 15:34 發表

乜話....... 11月尾, 咁你有冇同佢講, 天氣咁凍可以點著外套呀? 個啲線褸得個樣, 唔暖嘅, 可唔可以同個囡著住襪衭先呀? 又未有冬季校服, 唔好又搞病呀 ...
‹ 上一主題|下一主題