用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 校際音樂節新比賽規則?
go

校際音樂節新比賽規則? [複製鏈接]

醒目開學勳章

我見到比賽章程其中3.2 參賽次數:

3.2.9 部份鋼琴獨奏項目:
參賽者只可於項目100 – 130,147,150,151,
838中選擇一個項目參賽。

3.2.10 弦樂項目:
參賽者只可於項目206 – 231及828中選擇一個項目參賽。

弦樂項目,206 – 231組別已經包括有 小,中,大提琴,
低音大提琴,結他等。

即係只可以參加小,中,大提琴等其中一個比賽,就算係小提琴,參加佐獨奏,就唔可以參加協奏曲組。有冇人知係咪新規定?
   0    0    0    0

206-231係屬於Graded or Age Graded的比賽, 828係公開組, 規例跟以往一樣, 參加左公開組就唔可以參加206-231任何一項.反之亦然.
206-231內可以可以參可多於一項, 但同類型只可參加一組, 例如: Concerto18(under)/15(under)/12(under)只可參加其中一個age grade.
Graded 1-8一樣,  只可參加其中一個grade. 但你可以同時參加Concerto 和Graded.

醒目開學勳章

今日打電話問過香港學校音樂及朗誦協會,對方答案係今年規則同往年唔同,只可以係206 – 231及828中選擇一個項目參賽,對方 話即係唔可以同時參加小提琴同中提琴,更加唔可以同時參加Concerto 和Graded.
我都有D混亂。

原帖由 neighbour931 於 10-9-2 11:50 發表
206-231係屬於Graded or Age Graded的比賽, 828係公開組, 規例跟以往一樣, 參加左公開組就唔可以參加206-231任何一項.反之亦然.
206-231內可以可以參可多於一項, 但同類型只可參加一組, 例如: Concerto18(under)/15( ...

原帖由 Fatty 於 10-9-2 21:14 發表
今日打電話問過香港學校音樂及朗誦協會,對方答案係今年規則同往年唔同,只可以係206 – 231及828中選擇一個項目參賽,對方 話即係唔可以同時參加小提琴同中提琴,更加唔可以同時參加Concerto 和Graded.
我都有D混亂。

:ig ...

如果政策如此, 玩少好多比賽喎, 可能佢想比多d 唔同既人攞獎.

岩岩跟恊會溝通過, regulation String class 3.2.10 表達有問題, 將會更改, 跟以往一樣.
即係 graded, concerto, sonata, duet等都可以同時參加

醒目開學勳章

真係唔該晒你呀!

原帖由 neighbour931 於 10-9-6 10:51 發表
岩岩跟恊會溝通過, regulation String class 3.2.10 表達有問題, 將會更改, 跟以往一樣.
即係 graded, concerto, sonata, duet等都可以同時參加

原帖由 Fatty 於 10-9-6 20:10 發表
真係唔該晒你呀!

Its my pleasure
‹ 上一主題|下一主題