用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍塘宣道小學 2010-1B 班, 請進!
go

2010-1B 班, 請進! [複製鏈接]

Hi,
阿女亦係讀 1B, 請多多指教!!

我想請問在校內所拍的學生相片(貼在手冊內), 背景是白色 or 藍色?   因我囡囡要在9月6日校內補拍, 但黃老師話 相片要好奈先曬回來, 最好自行影咗先, 比到2張相片佢做嘢.
煩請告知.  Thanks!

Thank you !!

原帖由 haloha818 於 10-9-4 09:13 發表

Hello:

The background is blue colour.

Hi sfplam,

我問過校務處林姑娘 佢話9月6日影嘅相可能係會遲D才會收到, 不過呢種情形是很正常, 班主任老師亦會明白, 叫我哋耐心等等.    不過, 現在情況係班主任叫阿囡 同我講 D相可能要2-3星期才有, 所以叫我最好同佢影咗先 (可能想本手冊有相 可以 chop 校印), 另外, 阿囡話就算要等 校內學生相, 星期一都要帶張 K3 的學生相比班主任, 她會做手腳淨係剪個頭嚟用 (可能要做D類似認識新同學的壁報之用).

我都相信校內學生相 會靚好多, 不過我都決定係出面影住D先 以作應急, 等阿囡可以星期一交差.  

原帖由 sfplam 於 10-9-4 12:56 發表
Hi VivikMama,

My son will take the photo on Monday as well...  My son also said we need to provide the photos in advance too as it takes too long to get the school photos... but I really want to us ...

唔好意思呀, 請問有沒有同學取了 衍衡 的 "聖作" 呢?   謝謝 !

請問各位家長還有沒有 "生工(二)" 的存檔呢?  因小女弄失了, 如果有的話可否 email 給我呢?  謝謝 !!
( email : [email protected] )

13/12

7) 明簽交生工(二)

Can any Mommy tells what are the Math homeworks today?  my kid forgot to write down ...
Thanks!!

回復 416# TerryandCreamy 的帖子

Thank you !!

我的囡囡把羅靖施的GW15帶錯了回家!! 囡囡將會在星期一帶返學校交還給同學.

如需另行安排,請PM我.

請問明天19/4是否可以穿便服呢? 阿囡話黃老師說可以喎, 是真的嗎?

真的不好意思呢.  

原帖由 sixdollar 於 11-4-17 20:04 發表
終於放下心頭大石,唔該晒!
‹ 上一主題|下一主題