用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 保良局林文燦英文小學 細細聲講大秘密
go

細細聲講大秘密 [複製鏈接]

你地知唔知呢...... 1B 班有個大闊佬呀 ?
佢同我個BOSCO講. 喂, 我同你係朋友呀, 我請你落去飲野丫, 跟住就落左地下, 用佢張八達通請我個仔飲野.
我問bosco 下, 你個同學仔咁闊佬, 咁你飲左咩呀.
bosco : 我同佢都揀左巨峰囉 好好味架

我 : 同班同學仔黎架 ?
bosco : 唔係架, 我地搭校車時傾計識架, 佢叫JACKY 呀.
我 : 下 JACKY ))) 係咪1B班架 ??
BOSCO : 係呀 )) 你又知0既 ?

WAKAKAKAAK JACKYBABA, 真係好多謝你個仔請我個仔飲野呀, 但你個仔張八達通睇怕好快就會冇錢啊, 佢咁闊佬周圍請人飲巨峰. HAHAHAHA
   0    0    0    0
何文田街坊福利會永久人字拖榮譽會員

醒目開學勳章

Jacky....Jacky...Joshua (1D) 都想同你做朋友呀!!!!!(ECHO>>>>>>>>>>>>>>>)

原帖由 bchi 於 10-9-3 21:24 發表
佢同我個BOSCO講. 喂, 我同你係朋友呀, 我請你落去飲野丫, 跟住就落左地下, 用佢張八達通請我個仔飲野.
bosco : ...

KAKAAKAKAK  JACKY 仔可能盡得爸爸珍傳, 所以咁富貴.

JACKYBABA 幾時請晒我地幾班的家一齊飲茶 ?

經此一事, 我係唔會比張八達通個仔返學囉

原帖由 bchi 於 10-9-3 21:24 發表
bosco : ...

haha, 我都係番到泥老婆同我講先知,...
kaka,佢仲話一共請左兩個friends飲野,
我都係知道一個係Bosco(等我仲以為係佢同班果個Bosco Lee kekek..), 另一個佢都up唔出個名係邊個(都係同校車)...

睇泥我地個仔比我地更有緣播, 我同佢講無所謂啦,出外靠朋友,不過下次記得知道請個朋友個名係邊個啦...

醒目開學勳章

唔係喎,我都買D零食比阿仔帶番學校,請同學仔食,禁容易認識多D同學仔呀!!

原帖由 bchi 於 10-9-3 21:52 發表
KAKAAKAKAK  JACKY 仔可能盡得爸爸珍傳, 所以咁富貴.

原帖由 bchi 於 10-9-3 21:52 發表

咁我又好想教識個仔理財同用錢既,況且學校兩部小食機都係用八達通do...我老婆話藉住呢d機會教識佢點運用零用錢
都係好事泥既, 咁我老婆都會check limit 嫁ma...

原帖由 Whitepine 於 10-9-3 21:30 發表
Jacky....Jacky...Joshua (1D) 都想同你做朋友呀!!!!!(ECHO>>>>>>>>>>>>>>>)

咁你問下個仔幾時想飲巨峰呀,揾Jacky啦.....
hahah...

巨峰jacky 勁 !!!!!  

原來你jacky 仔淨係搭下午咋 ? 我bosco話唔係坐埋一齊架, 隔左幾行位都傾到計, 睇黎你個仔同我個仔都係口水佬 kekekeke

原帖由 bchi 於 10-9-5 20:34 發表
巨峰jacky 勁 !!!!!  

原來你jacky 仔淨係搭下午咋 ? 我bosco話唔係坐埋一齊架, 隔左幾行位都傾到計, 睇黎你個仔同我個仔都係口水佬 kekekeke

唔係噃, Jacky上下午都搭校巴嫁,佢地係咪兩班車安排唔同位置坐呀?

haha,好在佢地唔係一班,唔係實成日比老師話傾計....he

你放心, d 老師好醒. bosco有個舊同學同佢一班, 好快已經調開左喇

醒目開學勳章

今日我叫Josh帶D軟糖番學校請D同學仔食,佢好鬼怕醜,佢話比我聽佢小息無同人傾計,自己一個坐唔出聲。希望佢快D識多D朋友仔啦!!

原帖由 bchi 於 10-9-6 11:24 發表
你放心, d 老師好醒. bosco有個舊同學同佢一班, 好快已經調開左喇

原帖由 Whitepine 於 10-9-6 12:42 PM 發表
今日我叫Josh帶D軟糖番學校請D同學仔食,佢好鬼怕醜,佢話比我聽佢小息無同人傾計,自己一個坐唔出聲。希望佢快D識多D朋友仔啦!!

白松兄

第一節小息可以去操場玩架, 我個仔同jacky仔呢兩條口水佬就係在操場再遇先有巨峰事件, 你都叫靚仔落操場散下步啦.

醒目開學勳章

bchi,

多謝你"指點迷律"

一於叫Josh聽日第一節小息可以去操場玩,大叫幾聲"Jacky"先!!

原帖由 bchi 於 10-9-6 17:00 發表

白松兄

第一節小息可以去操場玩架, 我個仔同jacky仔呢兩條口水佬就係在操場再遇先有巨峰事件, 你都叫靚仔落操場散下步啦.

kakakakakakkakak
Jacky 仔實好奇怪, 做咩成日一到小息會有咁多人識自己

原帖由 Whitepine 於 10-9-6 21:40 發表
bchi,

多謝你"指點迷律"

一於叫Josh聽日第一節小息可以去操場玩,大叫幾聲"Jacky"先!!

我諗到時3個係埋一齊時,Bosco; Joshua +Jacky 泥番個桃園結義咁就精彩lo....kakak.

原帖由 JackyBaBa 於 10-9-7 10:14 PM 發表

我諗到時3個係埋一齊時,Bosco; Joshua +Jacky 泥番個桃園結義咁就精彩lo....kakak.

我見過joshua, 佢好靚仔架,  在bosco 口中的jacky 又好靚仔架,  有幸同兩位靚仔斬雞頭做兄弟, 實在榮幸之至

醒目開學勳章

LMC Three Musketeers!!!

原帖由 bchi 於 10-9-8 09:34 發表

我見過joshua, 佢好靚仔架,  在bosco 口中的jacky 又好靚仔架,  有幸同兩位靚仔斬雞頭做兄弟, 實在榮幸之至

jackybaba,

真係唔好意思,  經今日peggy 一爆料, 我家bosco原來食過翻尋味, 佢走去同jacky講, 今日你又請我飲野啦好冇 ? 你個富貴jacky 又一口答應, 於是兩條友仔一齊, 一人一盒媽媽奶.

我已經教訓左bosco, 叫佢唔準再咁貪心  , 另外聽日我個仔都會帶張八達通返學, 請返jacky 仔飲野, 其他小朋友, 你地見到bosco都唔好執書, 叫佢請飲野喇 kekeke

喂桃園結義兄弟joshau, 你記住要一齊飲啊 ))))))  

醒目開學勳章

多謝你!! Joshua好鬼怕羞,我其實都唔知佢有無搵Jacky仔,如果Bosco唔介意,叫佢小息過去1D搵埋Joshua啦!!!

原帖由 bchi 於 10-9-9 16:39 發表
喂桃園結義兄弟joshau, 你記住要一齊飲啊 ))))))  

‹ 上一主題|下一主題