用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 幫忙31校網選校??
樓主: blytheBB
go

幫忙31校網選校?? [複製鏈接]

簽名被屏蔽

以31網黎講...如你有私小做 back up.  不防進取d選 st mary.   始終一條龍6年後唔駛再煩.  如果唔係選循小吧.  因為循小有自己既直屬中學.  

原帖由 blytheBB 於 10-9-4 17:32 發表
我想問有無靚mum可以幫吓我,
細囡下年選小學http://adex.baby-kingdom.com/www/delivery/avw.php?bannerid=565&cb=2104,
當然兩間油天都正,
但我驚細囡無乜分,咁電腦派位乙部点填頭五個志願??
我都覺得頭志願填呢兩 ...

請問大家覺得31區有咩好學校呢???
我心水覺得羅裕積好唔好呢???
THX

你講真?!  基本上這間你放幾多志願都入到...

原帖由 TszHin_Jim 於 10-9-12 21:52 發表
請問大家覺得31區有咩好學校呢???
我心水覺得羅裕積好唔好呢???
THX

我仔同班無揀都派左入,若果真係考慮這間小學,最好係放學時間到校門口留意下,由其 d 高年班,可以對校內學生的質數會了解到少許,因為我見過 某 學校的學生,大約四,五年級,他沒有家長接送,一出門口就講粗口和追住個同學來玩

原帖由 panbaby 於 10-9-12 21:57 發表
你講真?!  基本上這間你放幾多志願都入到...

hi 你好! 想知道你最後入了邊間呢?自行你又選邊間呢?
原帖由 magiccandy 於 10-9-11 12:18 發表
德信中學是直資,與小學部的關係只是聯繫中學,實際上即是不大關係,收生只看小六的成績和面試表現(我與在內任教的老師談過)。

另外,循小放第三志願是沒機會,我上年放第二都落空,最後扣門入。明年轉全日每級仍是四班,每班30人 ...

我個女自行只有15分,選st. mary只為show誠意,派位甲一乙一都選st. mary,運氣不好派不到,扣門也沒回覆。第二志願循道也抽不中,後來扣門入到循道。我們填派位時也爭扎過第一志願填st. mary或循道(我一定選有中學),因有私校在手,就博一博st. mary。不過因為還有個細仔,入循道也算是更好的安排。

原帖由 BrianMAMAMA 於 10-9-13 15:41 發表
hi 你好! 想知道你最後入了邊間呢?自行你又選邊間呢?

簽名被屏蔽
‹ 上一主題|下一主題