用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 保良局林文燦英文小學 2010-2011年 1D 班功課....等事宜
go

2010-2011年 1D 班功課....等事宜 [複製鏈接]

回覆 1# Whitepine 的文章

仲有我都要大家多多指教呀!!

回覆 9# Whitepine 的文章

Whitepine :

應該係放咗係學校度啫,不過我仔Matthew果兩本就有係度,唔駛擔心,我仔都放咗幾本英文,Maths書係學校,可能聽日有堂,老師唔想佢哋個書包咁重囉...

回覆 30# Whitepine 的文章

我仔今日放學打比我話全班個個都識默英文生字喎...我話:你地咁叻<其實我係度諗:佢點知呢 ??>

[quote]原帖由 Whitepine 於 10-9-15 17:18 發表
Today, our kids have a lot of homeworks!!!

[我都覺今日多咗功課呀...  /quote]

回復 45# Whitepine 的帖子

Whitepine:
你仔仔本Assignment book入面應該有張紙黐住,我仔仔都有,駛唔駛我e-mail比你睇 ??

回復 48# Whitepine 的帖子

我都係呀,有時自己講咗都唔知啱唔啱...hehe.
係呢,昨日你哋有冇收到通告呀,我收到通告話選咗我仔仔入創藝會,佢超開心呀!!

原帖由 Whitepine 於 10-9-21 22:52 發表
恭喜你!!

無呀!!我仔畫畫都唔好,點會入到創藝會!!!

多謝呀,我覺得佢好彩咋,其實我想佢抽到小提琴多D,(但創藝會同小提琴都係星期三...),依家希望佢再抽到日文,跳舞,書法,...嘩,好似都幾貪心咁

原帖由 bchi 於 10-9-22 10:07 發表

嘩,  呢個咁快可以公佈0既 ))) 你就好啦.
我都好想我個仔都抽中佢想參加的課外活動啊.

我都希望大家可以抽到心目中嘅課外話動,加油啊...:)

原帖由 Whitepine 於 10-10-12 19:07 發表
There is no update for Assignment Notice today!!!

係呀,我仔話可能班Teacher今日有好多嘢要做喎,我仔本Assignment book今日有D都係Teacher幫佢寫....(真細心) .....

原帖由 Whitepine 於 10-10-13 12:36 發表
唔緊要,都要比阿仔自己承擔下責任,寫漏左佢自己要負責!!!

不過昨日好似多左D功課,Eng Writing 要寫幾頁,之前都無試過,唔知係唔係佢自己寫錯。唔理,叫佢照做!!

...

係咪HB BOOK 2呀,做P.7-P.10,我都叫佢照做,呢兩日我都覺多左功課同油顏色,今日又有1張畫畫...仲咪温習呀..我都暈暈哋啦!!

原帖由 Whitepine 於 10-10-21 18:12 發表
(一)供詞填充

5. 我用_____寫字。你地填什麼???

上面提供的詞無個合適wor??

白松兄,

我見到阿仔寫<鉛筆>,佢係學校返嚟巳做咗...我估佢哋係學校有問老師......
‹ 上一主題|下一主題