用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

Class ID [複製鏈接]

請問有沒有1D家長報到呢??
   0    0    0    0

Cool~ nice to meet you~~

我仔仔都係坐校車的...17日那天..會呀.認識下d家長都好..有時回到家看仔仔d notice同功課..有d 唔明都想問下.. :) 希望大家互相幫忙.. 溝通一下.... :)

仔仔同我都面對不同的問題呀..我昨天看手冊有GT ENG P.1-3功課..但在仔仔書包裡只有一本POP UP STUDENT BOOK..問他GT書在那..他什麼也不知道呢..

真的要時間去適應~~

thx.. 原來係咁..真係唔該晒呢... :)

morning ar. 才華班收到通告了.....囝囝星期三上國術..星期五上ruby..你們呢~~~

囝囝很開心lor~~~

heee..男仔多數鍾意上呢d~~女仔就鍾意跳舞~~~

前日派左english swl 一派就派晒成個term..咁都好..可以早d 溫書....

我幫唔到仔仔報la..因為d 時間撞晒佢以家weekend學緊d 野呀~~~

731MON..你仔仔好醒...真係有留心上堂聽野..我個仔..heee..問佢咩都話唔知..

仲有.想問你們昨天有否上內聯網, 直到夜晚..好似都無upload 昨天家課表..是嗎?

我剛剛check 今早才upload昨天的家課表..我囝囝家課寫做in the garden only.無寫幾多頁..今日上網check到原來要做p.2-4. 哎呀......欠功課la~~~

..我個仔都無喎好似...

Raz.kids log in ok wor..做第二個assessment了~~ 其他..無試過...

1D家長,

唔好意思想問問...

我個仔尋日寫功課, 數學做作業p.1,2. 我估佢寫錯..因為作業做到成第8,9頁了..

普通話作業又留左係學校... -_-

唉哎..一日欠兩樣功課~~~~ @_@

Jellyfishmama,

唔好意思..問多句..有兩本數學作業呀??係咪指 1b??

thx

1D家長你地好..

想問你哋囝囡D抄功課情況怎樣.....
我個仔都仲係抄到好亂咁~尋日又欠常識閱工.因為寫11月8日交..點知只係幅圖設計係11月8日.交.... -_-

仲有MONDAY個日去左金龍買校服了, 冬天衫好似貴D咁...TOTALLY, HKD639, 加埋之前訂件綠色運動褸..成千元了~~~ -_-

咁你仔仔都有留心..仔仔話今日玩接力喎..所以著運動衫..

731Mon,

raz kids個assessment之前有個notice..好似小一至小六都有的..小一就唔計分住.小二就計..個notice只係話要10月之前成.無講過有assessment 2. 我唸再有的話會出通告...

我尋日開始同囝囝溫中文本專用教材..即係四字詞語個本..唉..溫極佢都唔明d四字詞語..好似無心機記入腦..今晚到溫課文la....我估最有把握係默書lor..所以要狂幫佢默..老師改卷都好緊的..記得囝囝個 "瓶". 右面瓦字寫少少唔靚都會扣分.....

前日同囝囝溫四字成語個本..都好鬼累..講極佢都唔明..解完, 講完, 寫完..叫佢自己温一陣..跟住叫佢係紙上面默寫四字詞語..佢都唸唔到..唉.. 但我估評估應該會比字佢地選擇..無理由咁深卦....

你女女好專心上堂..我問個仔..咩都話唔知..鍾意返學, 因為有三個小息... -_-

唔知明天會唔會typhoon. 8~~

亞仔終於今日做完評估了~~~~~~~開心晒..但明天要交親字閱讀, 還未完成 -_-
‹ 上一主題|下一主題