用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

Class ID [複製鏈接]

Hello, 我囡囡都是1D,她上了多天小學,每天都話好開心, 識到多位同學仔, 很喜歡上學,但今天回家, 佢話有少少唔開心,原來被老師調了另一組坐, 不可同原枱的同學坐, 其實好少事啫, 我話唔同枱都可以一齊玩嘅, 又可認識多D班裹的同學, 也很好呢?

初上小一的小朋友, 真係會遇到不同的問題, 雖然只是小事一樁, 但很開心她會與我分享, 我會在背后支持及鼓勵佢, 各位家長, 一同加油.:)

回覆 11# Naurto 的文章

Hi, Naurto, 你小朋友是囝囝還是囡囡呀.  

Hi, Snowball, 17/9 家長會見

:)

回覆 15# JT2008 的文章

我女上爵士舞及立體彩繪, 佢選既時候話好鍾意, 但昨晚又話好想上書法,我話下年見啦, 佢就選埋下年上書法及紙黏土, 再下年上........

回覆 28# 731mon 的文章

Hi, 我都知你係邊位家長,很高興認識你,多多指教.我囡囡話而家成日都搵唔到你囝囝去圖書館, 因為你囝囝小息時好快就出咗課室喇.
手冊內好多密碼紙, 仲未有時間上網了解一下, 我估應該不是必須交的功課或是要計分的,遲D有時間先比囡囡看吧, 因為佢而家連日日彈琴都未必有時間,仲要有睇下圖書, 玩下呢?玩少少15 mins也好, 最怕佢話我今日都冇玩過.
其實, 上網閱讀同睇一本本的書都是培養看書習慣, 不上網看也一樣, 這想法對不對? 還是必須上網呢? 例如考試會考網上內容呢?

我log in 唔到Raz.Kids 及數學的網站, 中文及常識就OK, 星期四手冊英文科一欄寫住Raz.Kids, 算是其中一樣功課? 有冇同學仔同我一樣log in 唔到?

回覆 34# JT2008 的文章

[我個仔尋日寫功課, 數學做作業p.1,2. 我估佢寫錯..因為作業做到成第8,9頁了..| ]

是另一本數學作業.

[普通話作業又留左係學校... -_-]

我囡都冇帶, 可能在校已做完.

十月起已不可上網查看功課, 我都係問下個女, 有時就估下咁啦, 阿女話係就係, 我唯有信佢啦.:)

我都未log in 到Raz.Kids 及數學的網站, 要同老師講下.

回覆 36# dondonmami 的文章

Hello, 我囡囡就係你囡囡所講的同學了,多多指教,你囡囡選了那樣才華班呢? 好玩嗎?

回覆 37# JT2008 的文章

應該是'課堂學習冊', 買書時夾在書內那本.

回覆 40# JT2008 的文章

算OK, 但有時會寫錯字, 我有懷疑時, 問佢都會講得番, 我收貨喇.
:)

731mon,

我上週再試, 已 log in 到raz kids,  但要經常按"refresh" button 才可以,  Mr Geixxx 提醒我囡一定要100%完成assessment, 剛趕及 deadline 完成,但數學網未OK.Thanks.

JT2008,
睇完測驗範圍,覺得都幾多嘢要溫,我都係先溫中英黙, 容易知道佢識唔識, 其他詞語運用, 四字成語等, 溫完都唔知佢識唔識.
仲有, 我囡識讀成語, 但唔識寫, 我估測驗時是有提供成語供選擇的, 我冇要佢識寫.你們有冇idea可以分享下?Thanks.

回覆 50# JT2008 的文章

我囡今晚溫書時話老師叫同學要識解同埋識寫D成語, 咁要溫埋點寫了.

我囡冇mark齊分數, 又講到唔清唔楚, 我諗佢冇concept 某些科會分三部份, 會有不同分數,派左捲都唔知, 我只知佢GE, 常識, 讀本的分, 其他科佢話唔知/唔記得,我好想知佢幾多分呀,真係   

我冇安排BBQ, 諗住多D時間玩, 各位家長到時見.:) :)

本來覺得唔好意思, 但等到家長會實在太耐了, 我都要問下班主任先,我諗任寫張紙夾在手冊到等佢覆我啦.:loveliness:

原帖由 JT2008 於 10-11-1 11:44 發表
JELLYFISHMAMA,

你可以打比老師呀..囝囝英文都無寫..後嚟班主任幫我問埋英文老師.老師仲寫係張紙仔釘係手冊到..我囝囝都寫錯左個分呀..
‹ 上一主題|下一主題