用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 智能評估 皮紋測試呃人
go

皮紋測試呃人   [複製鏈接]

原帖由 123jump 於 10-12-30 14:16 發表
間公司可能有呃人成份,不過我好耐以前有看過電視介紹皮紋學,系美國研究了很多年,而且都開始被認同喎。我本人不認同該公司的手法,但認同皮紋學。 ...

我看皮紋情况跟各mami又好大分別呢!

我朋友介紹去看皮紋,主要是覺得講得好似幾準plus八卦。果間皮紋中心不會打電話sell你反而要預約,重要事先填問卷,當時我就想是不是透過問卷估我b性格,但睇完份問卷主要是日常起居嘢應test唔到我b既character同potential,所以都去左試。除10隻手指外、腳指和腳掌都要印。印完之后以為她們即場講,點知原來要等報告,預約幾個星期后講報告。講報告那天她們預留了1小時與我講解,由於我都幾多問題所以都講了個多小時,講完后即場c斕所有指紋底稿(當然有冇scan copy是另一回事但我都冇可能知)。果份報告成十幾頁,我覺得都有7-8成似。睇完皮紋都差不多一年,間中心冇打電話俾我sell嘢(佢地好似都有課程俾小朋友上)。

Anyway皮紋肯定不是看到腦細胞分佈,有興趣最好search吓先唔好俾人騙!(不喜勿插)

PS. 我不是Sales不要PM我。

golfmama 發表於 12-6-17 15:02
我個女八個月時我帶佢去我中大校外課程個導師做皮紋. 皮紋唔係測IQ, 只不過話比你聽個女可能有乜野特質同邊 ...

成年前既post都踢返上來,我囡囡又大一歲了,so far仍然覺得算準。我覺得佢算是一種统計學,统計也有statistical error, 千萬不要看成IQ test或迷信,也不要去錯謀人寺!
‹ 上一主題|下一主題