用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 2010-11 K1G am@ Kent Road 入來傾吓呀 !!!
樓主: bowiemama
go

2010-11 K1G am@ Kent Road 入來傾吓呀 !!! [複製鏈接]

亨媽 29/10 ok !
亨仔自己 blog :
http://hk.myblog.yahoo.com/chanaggie/
有空請來逛逛喔 !

ok...ar..學校見!!

亨仔媽咪, bowiemama, Q7Max :

我pm左我個手提電話同E-mail address俾你地, 如果你地方便, 都pm你地o既俾我oY, 咁樣大家方便聯絡~~
咁我地就約定29/10放學後一齊LUNCH架喇喎~~

其他媽咪有興趣都可以參加架!

我都好想join你地lunch呀, 但我個日要see Dr, 黎唔到

大家係邊日家長日呀? 我係30/10 11:45am!

等我 update 下 d 資料先 :

網名                          小朋友名
bowiemama         Natalie(穎晞)(囡囡)
亨仔媽咪                   亨亨(囝囝)
querida                 Hugo(囝囝)
rose78                 Isaac(囝囝)
CCW                    Jovina(囡囡)
Adrianmani           Adrian(囝囝)
bb12252006        Gordon(囝囝)
butter-fly              Ching Ching(囡囡)
Lolocat                 Esther(囡囡)
bigbb2007            Jay(囝囝)
christywwk           Chun Chun(囝囝)
Gladys-c               Abby(囡囡)
Q7Max                 黃逸灝Max(囝囝)
phyllisliu0138        Christopher

如果有錯漏請更正啊 !
亨仔自己 blog :
http://hk.myblog.yahoo.com/chanaggie/
有空請來逛逛喔 !

Jovina 媽咪 ,
我都 pm 咗電話 & e-mail 比你 , 方便聯絡 .

原帖由 CCW 於 10-10-12 13:16 發表
亨仔媽咪, bowiemama, Q7Max :

我pm左我個手提電話同E-mail address俾你地, 如果你地方便, 都pm你地o既俾我oY, 咁樣大家方便聯絡~~
咁我地就約定29/10放學後一齊LUNCH架喇喎~~

其他媽咪有興趣都可以參加架! ...
亨仔自己 blog :
有空請來逛逛喔 !

29/10 生日會後 Lunch  , 不如我地報名先 , 方便生日會完結後等埋一齊走 :

亨仔媽咪
Jovina媽咪
Natalie媽咪
Gordon媽咪
Max媽咪
亨仔自己 blog :
有空請來逛逛喔 !

亨仔媽咪: 收到pm~~你好organize 呀, 第時有你幫手一齊搞gathering, 一定掂!

pigbb2007 : 唔緊要啦,我地一定好快又搞聚會架喇~~
我地係23/10 Parents day lor....

For parent day, the date is 30/10 11:00

原帖由 CCW 於 10-10-12 05:20 PM 發表
pigbb2007 : 唔緊要啦,我地一定好快又搞聚會架喇~~
我地係23/10 Parents day lor....

Jovina Mum: 我巳pm個我電話給你,請你check吓。fd邀請你add我。
亨仔媽媽:麻煩晒你時常update個list,fd邀請你add我。

亨仔媽咪, thanks so much!!!!

原帖由 亨仔媽咪 於 10-10-12 15:19 發表
29/10 生日會後 Lunch  , 不如我地報名先 , 方便生日會完結後等埋一齊走 :

亨仔媽咪
Jovina媽咪
Natalie媽咪
Gordon媽咪
Max媽咪

您地有無同小朋友玩下學校個套中文字咭呀?見到囡囡學咗識讀真係有點驚喜,NatNat間唔中就自己背下老師教的口訣:
1) 腳,右腳
2) 手,右手
(所以佢現在識分左右了,老師真有一手 )
3) 人,工人
4) 天,天空
5) 鼻,鼻子
6) 耳,耳朵
7) 口...???
8) 衣,衣服
9) 眼,眼睛
10)月,月亮

bowiemama : 係呀, 佢地學左好多野, 成日有驚喜俾我, Jovina前幾日話 one domino 係無 "s", two dominos 有"s", 又識分左右, 最好笑佢成日話中國一係鐘意瞓覺, 所以係瞓o向到~~

回覆 114# CCW 的文章

hello ! 我已電郵了我的聯絡給Jovina媽媽 媽! 日後多聯絡 !
我剛剛返工了,所以不能在平日出來見面。
我問阿女,老師教咗佢D for 什麼。佢淨係話好難,唔識。唔知係唔係domino 呢?

butterfly : 收到你PM喇, 我估我地Christmas會搞party架喇, 到時一齊玩~~

btw, Jovina 話 D for Doll, "口" 就門口~

謝謝Jovina媽媽, 成為我地的聯絡人, thanks!!!

原帖由 CCW 於 10-10-21 11:23 發表
butterfly : 收到你PM喇, 我估我地Christmas會搞party架喇, 到時一齊玩~~

btw, Jovina 話 D for Doll, "口" 就門口~

明天會轉涼, 我剛打去學校問, 如果怕小朋友凍, 在換季前, 可以幫穿小朋友穿咩?校方話:可穿冬季的校服外套 (淺灰的運動外套/ 灰色校冷), 穿較長socks. 唔好冷親 小朋友呀!!!

等我今晚搵返D外套出來先!

bowiemama : 唔洗客氣~~

各位星期五生日會後一齊lunch o既媽咪, 如果仔仔女女搭開校車O既, 記得呢兩日就通知定學校星期五放學唔搭喇~~

回覆 118# bowiemama 的文章

Thanks for your news update !!!
‹ 上一主題|下一主題