用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 約克中英文幼稚園 York N1 吹水站
樓主: poon小朋友
go

York N1 吹水站 [複製鏈接]

我自己就遲咗比銀行,所以我要自己交比學校...

醒目開學勳章

唔該各位。

等我仲以為得我一個過唔到數,擔心學校以為我走數添

Hi,  My son in N1A PM.  I agrred

原帖由 babycreamy 於 10-9-12 23:41 發表

我係開學之後一星期搵過老師, 之後都冇收過老師電話.
我同意冇電話可能代表小朋友無問題, 冇意外. 但我唔會時時接放學, 真係好難知道阿女返學返成點. 點都好,老師一個月都比一次電話家長傾下計, 咁就最好. ...

原帖由 BBTao 於 10-9-16 12:01 發表
Hi,  My son in N1A PM.  I agrred

Hi BBTao,

我仔仔都係N1A PM, 仲以為無呢班既家長上bk tim.

我仔仔叫旭旭. 唔知佢地識唔識呢?

今日報紙賣左約道 8號賣左俾全國政協,唔知出年我地小朋友有無影響...

《成交》
•約道 8號 價格: 1.9億元 地盤面積: 10589方呎 可建樓面: 6353方呎
呎價: 29907元 備註:現為約克幼稚園

Hi 旭旭媽咪,

你好, 我 仔仔係 Marco 韜韜呀 !
等我今日問下我阿仔識唔識旭旭先?  得閒聯絡下, 我email address : [email protected]

原帖由 yuk_julius 於 10-9-16 23:28 發表

Hi BBTao,

我仔仔都係N1A PM, 仲以為無呢班既家長上bk tim.

我仔仔叫旭旭. 唔知佢地識唔識呢?

嘩,佢真係好叻仔,連freckle都識讀...我囡囡都係識得讀個橙同點點點!

原帖由 Jeco 於 10-9-16 22:17 發表
依幾日開始有功課做, 上次做英文功課時, 我一打開本功課簿, 我指住雞雞碟上面啲dots dots, 用英文問佢咩黎, 佢識答"rice", 仲明白雞雞肚餓要食飯! ^^證明佢上堂係有聽書! :)

今日功課內容要係個男孩子面上加雀斑,  ...

回覆 1# dccw 的文章

原帖由 BBTao 於 10-9-17 12:01 發表
Hi 旭旭媽咪,

你好, 我 仔仔係 Marco 韜韜呀 !
等我今日問下我阿仔識唔識旭旭先?  得閒聯絡下, 我email address : [email protected]

哈, 等我都問問旭旭先. 我email: [email protected]

今日校車EE問我呀仔番學前係咪樓計,原來呀仔上車後喊左一陣,落校車後仲走左去,好彩老師捉住佢,喊住上課室!!我真係好驚佢走失!!番到屋企我叫佢5可以走左去,我又問佢點解要咁,佢話'5講5講...',佢一向番學都好開心,又自動起身5洗3吹4請又無樓計,真係5知佢做咩!!!

下個星期又要交一張相, 我成日走去晒一張相, 真係好麻煩, 次次都係晒一張, 其實可唔可以早少少講俾家長, 呢個學期大約會要什麼類型既相, 同埋要幾多張呢?

醒目開學勳章

原帖由 mokstick 於 10-9-18 00:57 發表
今日校車EE問我呀仔番學前係咪樓計,原來呀仔上車後喊左一陣,落校車後仲走左去,好彩老師捉住佢,喊住上課室!!我真係好驚佢走失!!番到屋企我叫佢5可以走左去,我又問佢點解要咁,佢話'5講5講...',佢一向番學都好開心,又自 ...
 我囡今朝無啦啦扭計,好彩肯上校車

醒目開學勳章

原帖由 Carman1112 於 10-9-19 01:10 發表
下個星期又要交一張相, 我成日走去晒一張相, 真係好麻煩, 次次都係晒一張, 其實可唔可以早少少講俾家長, 呢個學期大約會要什麼類型既相, 同埋要幾多張呢? ...
 係咪果份 ”假日我喜歡同xx做xxx”功課?

我見佢寫住9月23日交,但9月23日係假期,又拿拿臨搵一張家庭照。

原帖由 Carman1112 於 10-9-19 01:10 發表
下個星期又要交一張相, 我成日走去晒一張相, 真係好麻煩, 次次都係晒一張, 其實可唔可以早少少講俾家長, 呢個學期大約會要什麼類型既相, 同埋要幾多張呢? ...

之前買咗部print相機,細細部,好方便你想幾時print都得...

唔知22號開唔開得成party

係24號才是開 party 喎!22號應該係教提燈。

原帖由 poon小朋友 於 10-9-20 14:24 發表
唔知22號開唔開得成party

原帖由 Carman1112 於 10-9-20 14:36 發表
係24號才是開 party 喎!22號應該係教提燈。

我嘅意思係22號著中國服返學.....
‹ 上一主題|下一主題