用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 約克中英文幼稚園 York N1 吹水站
樓主: poon小朋友
go

York N1 吹水站 [複製鏈接]

醒目開學勳章

原帖由 poon小朋友 於 10-9-20 21:16 發表

我嘅意思係22號著中國服返學.....
我買了件長衫比我囡,希望聽日ok有得返啦。

我剛去了幼稚園forum 睇下今年申請k1的情況,見有一個topic 講 York 今年招生提出要交debentures (債券),唔知有無媽媽聽講過呢? 唔知對我地有無影響呢?

http://forum.edu-kingdom.com/vie ... &extra=page%3D1

我剛去了幼稚園forum 睇下今年申請k1的情況,見有一個topic 講 York 今年招生提出要交debentures (債券),唔知有無媽媽聽講過呢? 唔知對我地有無影響呢?

http://forum.edu-kingdom.com/vie ... &extra=page%3D1

回復 14# yuk_julius 的帖子

Hi 旭旭媽咪,
我仔仔昨日話我知佢知道邊個係旭旭啦!

我過去睇左喇, 話舊生唔駛, 但係話新生bilingual都要買debenture喎, 咁未學費好貴, 咁之前有人話今年k1可以係下年轉過去int'l讀k2, 咁到時係唔係都要買debenture呢, 仲有no.8york rd, 業主要賣, 咁校長點安置d小朋友呢, 駛唔駛打返學校問下呀, 咁多位mama!!!

原帖由 蚊蚊PIG 於 10-9-21 15:31 發表

http://forum.edu-kingdom.com/viewthread.php?tid=2238253&ext ...

原帖由 queeniewingchow 於 10-9-21 18:56 發表
我過去睇左喇, 話舊生唔駛, 但係話新生bilingual都要買debenture喎, 咁未學費好貴, 咁之前有人話今年k1可以係下年轉過去int'l讀k2, 咁到時係唔係都要買debenture呢, 仲有no.8york rd, 業主要賣, 咁校長點安置d小朋友 ...

YEs, 我啱啱先幫細佬報咗名出年讀PN, 如果真係咁, 咁點算? so ma fan...

唔知多唔多小朋友著中國服呢? 頭先帶阿女坐校車, 成車十幾個小朋友, 得我個女一個著中國服咋!

原帖由 Jeco 於 10-9-22 10:18 發表
今日帶囝囝返學, 連老師都著晒中國服式好得意呀! ^^

我今朝等校車時, 我地個屋苑差不多有成10個小朋友上車, 個個都有穿中國服喎!

我想問你地既小朋友有無拎返之前帶返學校既燈籠?99 話女女今日只係得一個好細既洋桃燈籠帶返屋企, 呢個應該係學校俾既, 不過就唔見左我新買俾佢帶返學既飛機燈籠。

原帖由 媽珠 於 10-9-22 14:10 發表
唔知多唔多小朋友著中國服呢? 頭先帶阿女坐校車, 成車十幾個小朋友, 得我個女一個著中國服咋!

醒目開學勳章

My son has brought back his 燈籠 already.
If you didn't receive it, you can ask our class teacher (Miss Lit) then.

原帖由 Carman1112 於 10-9-22 14:14 發表 我想問你地既小朋友有無拎返之前帶返學校既燈籠?99 話女女今日只係得一個好細既洋桃燈籠帶返屋企, 呢個應該係學校俾既, 不過就唔見左我新 ...

我仔仔今日都有着中國服呀 見到d小朋友着得好Q呀 : 星期五開生日會要帶碟同义(係唔你即棄d义同碟呀???)

係開學前同學校杯碟一齊買個套'差'匙

thank you 因為我無係學校買,所以唔知有义,匙

原帖由 BBTao 於 10-9-21 17:06 發表
Hi 旭旭媽咪,
我仔仔昨日話我知佢知道邊個係旭旭啦!

哈, 我都有問旭旭呀, 我懷疑佢將Marco聽錯Miracle, 應該係你仔仔囉

Hi, 你知唔知N1A原來係International校樓上堂?

原帖由 yuk_julius 於 10-9-23 14:15 發表

哈, 我都有問旭旭呀, 我懷疑佢將Marco聽錯Miracle, 應該係你仔仔囉

sor, 咁遲先回覆, 我有上過去課室, 因為頭幾日返旭旭死都唔肯入, 係我捉佢上去既. 我估呢班係新開既, 因為先問左Ms Chan 話佢地呢班有19人, 仲收緊生. 你仔仔近排點呀?旭旭日日返學都好似好開心, 但搭校車就耐左啲囉.

Hi, Marco 近排病左,上個星期返左二日學,因為發燒,燒到103.7 呀!醫生話感冒喎. Mr Chan 都有打電話比我問下Marco 點囉. Marco返學都幾閞心架.他閞始自己執書包啦,你可以睇下你email, 我send左個timetable 比你呀!

原帖由 yuk_julius 於 10-10-14 00:01 發表
sor, 咁遲先回覆, 我有上過去課室, 因為頭幾日返旭旭死都唔肯入, 係我捉佢上去既. 我估呢班係新開既, 因為先問左Ms Chan 話佢地呢班有19人, 仲收緊生. 你仔仔近排點呀?旭旭日日返學都好似好開心, 但搭校車就耐左啲囉 ...

噚日個仔返學時去咗49号校舍V.V.....剛剛有好多小朋友去手洗間....入咗手洗間後,竟然比另外一個小朋友"擺"咗...咁要出去排隊...但有比其他小朋友"擺占","擺占"嘅小朋友仲話係我個仔"擺占",叫我個仔排隊... ...D小朋友都係讀N1

回復 1# Jeco 的帖子

我諗我會放落洗衣機洗
‹ 上一主題|下一主題