用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 約克中英文幼稚園 York N1 吹水站
樓主: poon小朋友
go

York N1 吹水站 [複製鏈接]

你要睇下小朋友手指夠唔夠力, 定係手腕唔靈活. 如果手指問題就買啲泥膠比佢"禁"下. 如果佢手腕問題就比啲擰蓋活動比佢玩下, 等佢有啲力/識用力會好啲.
唔聽話可能佢累所以唔想做, 每日做下手仔運動, 可能會好啲. 或者每日叫佢用白紙自己寫 "1 同 0 " 由不依位置及次序到依位置及次序去train 下佢, 但每日不能太多及不要迫得太緊.
原帖由 rainbowbbc 於 10-12-22 13:20 發表
請問你的小孩執筆如何?  我的小孩執筆很差, 教極都唔掂, 有時都唔聽我話.

醒目開學勳章

原帖由 poon小朋友 於 10-12-17 18:46 發表
今日見到張"哈佬喂"相好攪笑
係呀,我囡仲遂個同學名講出黎,但有兩個小朋友,佢話:我唔識佢地呀

回覆 142# rosebud 的文章

我個女又係認唔到2個同學,問我佢地係邊個?

1月份係咪唔洗帶書返學...我諗住只帶音樂書(中/英)

回覆 3# rosebud 的文章

你地個小朋友都好呀...只有2個唔認得,我個仔只認得2-3個同學仔....跟住其他都唔識......你地話係咪玩嘢

The CD provided by the school today is really really nice, now we know a lot better what the kids do and learn at school, and understand why they really enjoy theiry school life.

Really appreciate that!!!!

回復 147# anniema1225 的帖子

回復 1# Jeco 的帖子

請問係咩cd?? 我得隻新年cd 咋喎...
係咪要intl 先有架??

我都無呢隻CD 禾...通告又無講!

回復 1# Jeco 的帖子

Hi Jeco,

The CD should only for International class as the video has stated for York International Class.

Miuccia224

請問知唔知個張敬師咭係咪要自己再畫一張咭ga??? 我上網睇個敬師咭比賽係一月已完咗....咁即係點呢??

吓!係咩...我冇上網睇呀,我個仔成日叫住話要寫比老師,咁我哋咪寫咗d嘢就交咗喇
‹ 上一主題|下一主題