用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 崇真小學暨幼稚園(幼稚園部) 10-11 K1C 幼勇班同學仔一齊黎傾下啦!
go

10-11 K1C 幼勇班同學仔一齊黎傾下啦! [複製鏈接]

Hello, 3位家長你地好ar, 我個女叫卓盈, 鱷魚組架, 佢比較慢熱, 一個同學既名都唔識.
我都未收到校服, 而陳老師冇打過電話比我...
星期三,四茶點食粟米片/朱古力, 麵包/水.
我個女話英文老師同佢地玩捉迷藏, 放學返黎即刻教我玩, 匿埋之後數"one two three", 搵到個人就話"我捉到你"(唔知點解呢句會係中文) , 老師仲印左個hello kitty印0係佢手背.
上星期返學上堂, 佢話睇電視, 睇故事書, 玩滑梯, 跳舞, 唱歌(又有雞仔叫, 又有貓仔叫, 又有狗仔wow wow叫, 又有蘋果樹, 又有芒果樹...)跟住聽唔到佢唱咩.
你地有冇報興趣班, 我唔敢報咁多堂, 驚囡囡未適應, 所以只係揀左英語唱遊班, 創意畫班.

原帖由 ivylwyip 於 10-9-13 16:29 發表
係呀謙謙有一日看英文書時, 佢話茶點食萍果, 等我仲估佢講錯. 我之前適應週訂多一套夏季校服 (不是外套set, 那套我都未有), later 如果天氣涼少少, 可以著什麼???? ...

可以著對及膝長襪頂住先, 我之前訂左冬天既校服都未有貨, 連件冷氣外套都未比到我, 希望快d有la.

PEONY1234, 你好, 茼茼隻手好番未啊, 仲有冇事? 我個囡話第一日返學0係廁所比人"拱".

mic0355, ivylwyip, 可能男仔冇女仔咁talkative呢.

isiayan, 今日盈盈先話唔想返學, 以前讀n班時都未試過, 我估佢仲要一段時間去適應.

原帖由 rickyfkm 於 10-9-21 14:14 發表
Hello各位, 遲來的報到! 我囡囡係伍樂臻, 都係[鱷魚組]......好多野講同好惡死果個, 我哋適應周係group B架....多多指教!

大頭魚, 多多指教, 臻臻同卓盈同組呀!!! 坐同一張檯!

有無人知同學仔賴卓溢呀? 我個女上星 ...
.

我記得臻臻, 眼大大, 口齒伶俐, 適應周坐盈盈隔離的.
上年面試, 我地好似係同一組 in, 有個女仔好似臻臻, 好乖同媽咪坐係到聽老師講故事, 唔知係咪呢, 另外有個男仔, 全程走左去玩其他野, 佢爸爸都冇佢符, 派禮物時, 我個女比個男仔搶左條魚架, 有冇印象?

原帖由 rickyfkm 於 10-9-27 14:08 發表
Hello 大頭魚,
我知邊個盈盈, 因為臻臻同我講盈盈搶佢d玩具
哈哈....我話:你唔搶人都偷笑啦!

上年interview既情況我又唔記得好清楚, 不過臻臻都算係好留心聽故事, 但當日表現絕對唔係乖囉! 佢入到去扭抱 ...

咁我應該認錯左

盈盈搶臻臻d玩具   , 個衰妹真係
我問盈盈, 學校裡面邊個係你好朋友, 佢話係臻臻

生日會要帶毛巾盒, 杯, 食物盒, 叉, 學生証.

原帖由 嗅屎忽 於 10-9-29 01:18 發表
遲來的報到II,
各位K1C家長你哋好,
我係陳景諾媽咪,企鵝組,
同昕愉同組嫁\(^0^)/,景諾坐昕愉左手邊^^
好開心可以搵番同一班同學仔相認,

其實我有件關於我哋班住任嘅事想講,但唔知方唔方便喺度講呢?

景諾同我講佢星期一至 ...

盈盈同我講個英文老師叫"mr.多毛", 我都忍唔住笑左
原來你囝囝都係勇班, 我地住好近架, 搵日湊左佢地上校車可以一齊食lunch.
班主任既事, 關於邊方面?  我好想知, send pm.

ho lam媽咪你好!

下學期開始, 盈盈話轉左去企鵝組, 你地囝囝囡囡有冇轉組別啊?
‹ 上一主題|下一主題