用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 崇真小學暨幼稚園(幼稚園部) 10-11 K1C 幼勇班同學仔一齊黎傾下啦!
樓主: ISISYAN
go

10-11 K1C 幼勇班同學仔一齊黎傾下啦! [複製鏈接]

澔霖媽咪你好呀! 好耐冇上黎呢到, 好開心一上黎就識到新同學仔媽咪啦!

澔霖係唔係海豚組呀? 我女YOLLIE下學期轉左海豚組‧唔怪得佢提過有一個新同學仔啦! TT真係好多課外活動架, 今個星期又收到一張課外活動單張啦‧

你地種植物成功嗎? 我遲左2個星期先種蕃茄, 今日見到佢發芽啦, 我同YOLLIE都好開心呀! 你地果D長到幾高呀? 唔知我地會唔太遲呢...

原帖由 高齡牛師奶 於 11-2-21 16:39 發表
Hi jayden mami

多謝你回覆呀.我估澔霖好鍾意同 jayden玩.佢日日都會提下佢個名, 同埋 anson, 仲有一個叫孫婉琳嘅女同學..

我俾佢返1、3、5 phonics, 我估返埋3月我會轉返2、4 Only
因為我都想佢返小墨寶. 今次因 ...

上次旅行影左D相, 想SEND比你呀, 有咩方法呀? ^^

原帖由 rickyfkm 於 11-1-21 18:24 發表
去呀去呀!!! 一齊去啦......

我哋種士多啤梨, 不過等咗10日都未發芽, 唔知係咪失敗呢!!! 呢次係我人生第一次種植.....希望唔好失敗啦, 大家有無意見, 我可以種D咩粗生又易種架? 我唔想阿女無功課交呀!!!

原帖由 ISISYAN 於 11-3-4 15:17 發表
澔霖媽咪你好呀! 好耐冇上黎呢到, 好開心一上黎就識到新同學仔媽咪啦!

澔霖係唔係海豚組呀? 我女YOLLIE下學期轉左海豚組‧唔怪得佢提過有一個新同學仔啦! TT真係好多課外活動架, 今個星期又收到一張課外活動單張啦 ...

我又係人生第一次種野呀! 種之前已經睇定, 花墟有D長到好高既蕃茄仔賣‧搵定後路, 因為驚唔成功呀!

你D士多啤梨點呀? 如果唔出芽, 你試下買舊風信子頭呀, 已經長左出黎, 一定會開花架!  

原帖由 rickyfkm 於 11-3-4 15:56 發表
我哋種士多啤梨, 不過等咗10日都未發芽, 唔知係咪失敗呢!!! 呢次係我人生第一次種植.....希望唔好失敗啦, 大家有無意見, 我可以種D咩粗生又易種架? 我唔想阿女無功課交呀!!!

...

rickyfkm

係呀,有 Phonics,不過我4、5、6月轉左上二.四.主要好多時星期日會去街...怕早瞓唔到...星期一佢會好辛苦嘛...

原帖由 rickyfkm 於 11-3-2 18:10 發表
牛師奶,

我個女阿臻臻返緊星期二既英語唱遊班, 因為我覺得佢英文唔係幾好, 其實我仲搵緊屋企附近上Phonics, 乜學校都有Phonics上咩? 我無留意喎, 如果有, 下次一定會參加

...

yollie mami你好 !

澔霖係企鵝wor (唉佢一時一樣我唔知佢係 Penguin Or dolphins喇 )

我主要只係俾澔霖讀TT d course咋..其他時間( Weekend)我都無搵course俾佢架...TT夠平丫嘛)

原帖由 ISISYAN 於 11-3-4 15:17 發表

澔霖係唔係海豚組呀? 我女YOLLIE下學期轉左海豚組‧唔怪得佢提過有一個新同學仔啦! TT真係好多課外活動架, 今個星期又收到一張課外活動單張啦 ...

回覆 5# ISISYAN 的文章

oh...I overlooked your post.

係咪有相同我分享? 如果係, 可以send去我e-mail [email protected]

or add me on facebook 都得!

ISISYAN, 你小朋友叫咩名?

我個女叫昕瑜呀^^

原帖由 rickyfkm 於 11-3-29 14:49 發表
oh...I overlooked your post.

係咪有相同我分享? 如果係, 可以send去我e-mail [email protected]

or add me on facebook 都得!

ISISYAN, 你小朋友叫咩名?
‹ 上一主題|下一主題