用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 崇真小學暨幼稚園(幼稚園部) 10-11 K1C 幼勇班同學仔一齊黎傾下啦!
go

10-11 K1C 幼勇班同學仔一齊黎傾下啦! [複製鏈接]

我仔仔都係章魚組,佢叫謙謙ISAAC, 真係好有我咃班的TOPIC

係呀, 仔仔叫信謙, 你個仔好叻呀! 星期三晚陳老師打俾我已放了新訂的校服在書包, 順便講下謙謙的情況, 各樣ok, 不過靜d, ms. chan 有無call你?keep in   touch!!!

佢有搭校車嫁, 問謙謙有無食茶點 - 無! 同佢唱d歌又話無教!!! 梓佑 always say "oh, no!" ?? 我提起梓佑的名,佢會話oh! no.  
有無其他同學仔講下上堂情況

係呀謙謙有一日看英文書時, 佢話茶點食萍果, 等我仲估佢講錯. 我之前適應週訂多一套夏季校服 (不是外套set, 那套我都未有), later 如果天氣涼少少, 可以著什麼????

真係開心啦, 雖然謙謙講好少返學嘅野, 但你哋好詳細
原來章魚組仲分a, b 組?我唔知呀!!

我未同謙謙報課外活動, 因怕佢未得, 你們有無問校車要何時上車?咁lunch when to eat?

梓祐媽, 梓祐的通告袋在謙的書包內, sorry!都唔知佢哋上堂攪mud! 我叫謙今日記得俾梓祐.   有2張通告

HI, 今個星期生日會要唔要帶書包呢, 好似只要帶學生証, 唔駛上堂????

謙謙今日都FEVER.冇返學, 真係好多小朋友病,希望他們快啲好番
仲有一張通告係INTRANET - LOGIN & PASSWORD 已貼在手冊內, 但我試過都唔得

祐祐媽, 多謝你關心, 謙謙今日都冇返, 仲有FEVER, 但好D啦, 唔知明天返唔返到呢, 呢兩日有冇特別呀?

今晚講座係咪繼續呢, 你哋會唔會去?驚天氣轉差!!!

祐媽, THANKS A LOT!!!! 我無問你都講今個星期的情況, MISS CHAN 打俾你定係你打俾佢呀, 邊個係另外個女仔呢。 今晚可能唔去啦, 阿妹又開始病,要睇住; 而且天氣可能轉壞。你要OT咁夜, SO POOR!!! 加油!!

想請問你們有新的主題書 - 弟弟出生了- 未呢? 通告話唔駛帶舊個本, 但冇新一本!!

同埋大家有冇上tt web, upload 了校車schedule (kindergarten), 但校車公司握人, 上車個站寫就話係我屋苑, 跟本係假, 日日要行兩個bus stop咁遠, 之前又話好趕, 俾佢試下先, 再回覆, 又係冇影, 但最嬲係upload 出來的文件竟然話係我樓下有站, 仲話12:30先至上車 (依家要12:15) - 造假!!!!!

SCHOOL BUS TIMETABLE 寫得真係好睇, 時間又快, 但係假!!!

我想問你們知唔知上個星期有張通告係賣獎券, 抬頭係寫咩呢? 我唔見咗上一半部份回條!!!仲有你地收到WINTER校服未呀? 仲有未返學前訂的JACKET呢? 所有都冇喎!

祐祐冇事嗎? 我都未收齊校服, 下星期涷啦, 學校話可以著自己衫先

你試下個英文字母用大楷
‹ 上一主題|下一主題