用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港培正小學(幼稚園部) 想請問上午班既 mami...(上幼愛班)
樓主: lovelywinnie
go

想請問上午班既 mami...(上幼愛班) [複製鏈接]

好呀,去探bb,我去呀.不過xmas果幾日假我唔係hk呀,睇下就唔就到時間先.

寶,就快生得,捱埋佢....加油.

wei, 我都要去苗苗屋企呀, 記得通知我呀!

想問吓, 老師要求帶果個盒係咪一定要果日先帶得架, 之前帶係咪唔收架呢?  因為, 上次我早左還圖書, 老師唔收!!!

原帖由 heiheilamlam 於 10-11-23 17:29 發表
想問吓, 老師要求帶果個盒係咪一定要果日先帶得架, 之前帶係咪唔收架呢?  因為, 上次我早左還圖書, 老師唔收!!!

我估個盒應該要跟佢定個日子啦!
而圖書我見老師早D都收左WO!

原帖由 shampoo77 於 10-11-22 15:20 發表
我梗係歡迎la 若你們唔怕遠(荃灣),我們住村屋,有小狗有小花園,可以叫外賣到会or BBQ都得,我工人姐姐也習慣啦!最緊要係有愛心薑醋食吖!! 昨晚老公又多廿斤,一定夠分,哈哈^v^
     我們近川龍,大帽山(但也 ...

我地22/12-26/12唔係香港, 其他日子都應該可以就到既!

嘩....你地一個二個christmas都去旅行.....好羨慕啊!!
約聖誔約不到,就等元旦吖.我全天侯期待!anyway,想來玩就隨時都可以架^v^
另外,苗果班太早還書都会打回頭架!

樂言媽,那裡有豆腐花,好似冇milk及布甸個喎!莫非我miss左....

原帖由 relaxma 於 10-11-23 14:55 發表
哦! 近川龍,大帽山. 我好似去過川龍飲茶! 好有懷舊feel, 都幾得意, 係咪附近有鮮奶飲,布甸食.

我哋都唔想錯過探bb 0既機会, 不過我0地12月25-29日唔0係HK tim.

thanks, lovelywinne 0既 溫馨提示! ...

原帖由 shampoo77 於 10-11-23 22:04 發表
嘩....你地一個二個christmas都去旅行.....好羨慕啊!!
約聖誔約不到,就等元旦吖.我全天侯期待!anyway,想來玩就隨時都可以架^v^
另外,苗果班太早還書都会打回頭架! ...

我地都想探 BB 呀!

咁不如元旦呀,第日又唔駛返學,反晏d都ok.

好嘢, 元旦得wor.

shampoo77, 等我問真baba 先,  hehe....好期待玩bb呀, yeah!

元旦好呀! 期待期待!
苗苗媽, 加油呀!

好呀! 元旦我都ok 架!

好....一於錦話啦!! 1月1日見,到你們去完旅行後,就大約地數數人數 , 我們order 到会 或 BBQ 吖, 或者同時進行,想燒的就燒,燒咪食到会law,好嗎?不過一定要預好人數,你地認為呢?  我們的小花園不算太大,但也夠小朋友跑跑跳跳呢,可以上blog 望吓"我的家" .
   仲有呀,你地唔好買野來呀,第2胎乜都有了.不用客氣,來玩便行了,ok!!!  現只欠架2,3,4,5手的new born BB車,我們不常用而且不值得買,因只会用几個月,而苗苗那架是不能瞓平,所以在此順便問吓你地有冇舊的而又不用的.
   今天好累,肚子超重......感覺好近呀.....

bbq定到會都無問題,最緊要就你方便,唔好太打攪你就得(雖然都已經打攪左你,只係程度方面啫,哈)我有得玩就得了.

至於bb車,我果架比左人了,等我又問下人有無先,唔值得買新,好快就唔啱用.

原帖由 shampoo77 於 10-11-26 17:03 發表
好....一於錦話啦!! 1月1日見,到你們去完旅行後,就大約地數數人數 , 我們order 到会 或 BBQ 吖, 或者同時進行,想燒的就燒,燒咪食到会law,好嗎?不過一定要預好人數,你地認為呢?  我們的小花園不算太大,但也夠小朋友 ...

食方面盡量簡單啦! 其實班細既最緊要有個地方俾佢地聚埋一齊玩就得架啦! 咁我地大人就可以安安樂樂傾下偈!

同意呀!食個方面簡簡單單就可以喇!BB 車我已經俾左人好耐 la!不過試下問下身邊 d 朋友先!阿寶,你真係要好好休息喇,因為小 b 隨時都準備出世,希望小b 乖乖啦,唔使mami 痛咁耐!

謝謝大家的祝福啊!! 我還在家,開始心急添....
  好啦1/1我会盡量簡單安排,請放心啊! 預祝聖誕去玩的玩得開心順利啦^v^
    至於new born BB車 , 就麻煩大家幫手問一問,冇也問題大架^o^

呀寶, 等待小b 0既來臨真的很興奮, 願一切順利!

原帖由 relaxma 於 10-11-29 17:08 發表
呀寶, 等待小b 0既來臨真的很興奮, 願一切順利!

恭喜苗苗做左家姐! 好期待1/1聚會!

又想問下大家有無興趣係16/1 OR 23/1 (日)去小白鷺餐廳食野同玩下呀?
‹ 上一主題|下一主題