用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港培正小學(幼稚園部) 想請問上午班既 mami...(上幼愛班)
樓主: lovelywinnie
go

想請問上午班既 mami...(上幼愛班) [複製鏈接]

原帖由 shampoo77 於 10-11-10 21:55 發表
苗苗家姐仔應該ready掛! 我思想教育了她半年有多,又好彩学校又教緊"小弟弟出世了" 雖然呢個是"小妹妹" ,但也好有幫助.真幸運^v^
現正諗緊送咩小禮物比小家姐.......話雖如此....當小B出世,一定大混亂..... ...

係呀!咁岩今期教"弟弟出生了",我諗苗苗應該好期待妹妹既來臨!

溫馨提示: 聽日上幼愛班既同學仔記得帶個 4"x4" 既盒番學呀!

原帖由 shampoo77 於 10-11-23 22:04 發表
嘩....你地一個二個christmas都去旅行.....好羨慕啊!!
約聖誔約不到,就等元旦吖.我全天侯期待!anyway,想來玩就隨時都可以架^v^
另外,苗果班太早還書都会打回頭架! ...

我地都想探 BB 呀!

同意呀!食個方面簡簡單單就可以喇!BB 車我已經俾左人好耐 la!不過試下問下身邊 d 朋友先!阿寶,你真係要好好休息喇,因為小 b 隨時都準備出世,希望小b 乖乖啦,唔使mami 痛咁耐!

Hi,
我又要報名呀!

培正gathering

日期: 16/1 或 23/1 (日)
時間: 12:00pm
地點: 小白鷺餐廳http://www.taipokau.org/activity

報名:
1) Sugarcream 2A2C
2) heiheilamlam2A2C
3) dondonchu 2A1B1C
4) marcusmom 2A2C
5) lovelywinnie 2A1C

原帖由 shampoo77 於 10-12-17 17:06 發表
我返來啦.....終於有DD精神坐埋部電腦度啦.....因為用i phone回應唔到woo.
係呢1/1/11係咪上來我度玩呀.如打電話or e-mail or fb or blog or 係呢度留個言比我吖,等我可以預備食物啊!
另外,16/1哈哈又有聚會woo,  ...

Hi 阿寶,
終於見到你上黎報喜喇!亦知你今胎生得好快好順利,恭喜哂!依幾日天氣較凍,你同小 B 女要好好保重呀!1/1/11 我地會上黎打搞你架,你抖足精神啦!至於人數就暫時未知,我地 再confirm 啦!

培正gathering

日期: 23/1 (日)
地點: 小白鷺餐廳http://www.taipokau.org/activity

報名:
1) Sugarcream 2A2C (ok)
2) heiheilamlam2A2C
3) dondonchu 2A1B1C
4) marcusmom 2A2C
5) lovelywinnie 2A1C (個日或者要番公司training, TBC)6) MirMir 2A1C
7) ncwinnie 2A2C
8) 在霖 2A2C
9) civic1500 2A1C
10) poohmarlboro 2A1C
11) Emeraldlam 1A1C
12) 瀞皚 2A2C1B
13) 晉一2A1C (ok)
14) shawnshawn 1A1C
15) 添德2A1C
16) 卓禧2A1C
17 ) shampoo77寶 2A1C1BB
18) 禮誦2A2C
19) Cassie2A1C1B

原帖由 shampoo77 於 10-12-28 14:38 發表
係喎,不如在此報一報人數1/1/11的元旦薑醋荃灣芙蓉山探訪之旅吖,我呢2天就要訂食物架啦....
  大約10:30-11:00 ok嗎? 至於怎樣到我家就打比我問,ok嗎?
   1) 苗之家 2A1C1B1Dog
   2) Bonnie家 2A1C ...

Lovelywinnie 2A1C

原帖由 shampoo77 於 10-12-30 11:37 發表
係喎,不如在此報一報人數1/1/11的元旦薑醋荃灣芙蓉山探訪之旅吖,我呢2天就要訂食物架啦....
  大約10:30-11:00 ok嗎? 至於怎樣到我家就打比我問,ok嗎?
   1) 苗之家 2A1C1B1Dog
   2) Bonnie家 2A1C
3)  marcusmom  ...

Hi,

我想問下我地會唔會約埋一齊去定各自去呢?因為我唔熟路,去到荃灣搭的士得唔得架?

好呀!咁不如約埋係荃灣地鐵站 A 出口等啦 (10:30am)!阿寶你可唔可以 pm 個 address 俾我呀! Thanks!

Dears,

Let us wait in Tsuen Wan MTR station at 11:00am.

Cheers!

原帖由 Sugarcream 於 11-1-2 10:00 發表
苗苗媽:
好好玩, 辛苦晒你地同工人姐姐啦!

苗苗媽:

個日真係好好玩呀!多謝哂你呀!

Hi 苗苗媽,

我係 Ada呀,我facebook add 左你呀!我個日影左 d 相係個到 share 俾大家睇!

臨臨番黎話佢調左位喎!去左蘋果組,你地 d小朋友有冇呀?

原帖由 heiheilamlam 於 11-1-5 09:29 發表
呀女去左香蕉組, 知唔知點解轉組既? 幾耐轉一次呢?

我仲同阿囡講,你梗係成日傾計,所以周老師調你位啦!點知佢話周老師想佢識多 d 同學仔喎!
我個囡話你個囡坐左佢個位喎

回復 354# cacamom 的帖子

我尋日都有問囡囡呀!佢話周老師話要過一兩日先送到喎!

我想問下你地依家有冇同小朋友溫書呢?因為我發覺原來同囡囡讀英文書,佢只係認圖畫,但當只有文字時,佢就唔係好識!其實佢地幾時會有 dictation (K2/K3)

原帖由 Sugarcream 於 11-1-11 17:35 發表

我無溫架  上到小學長串長有, 而家俾佢開心D過啦!
印象中家姐K2K3時係無dictation, 不過就有評估! 但而家係點我就唔知啦!

唔該你呀!其實我不嬲都冇同佢溫架!不過咁岩有次見到有個 milk 字,試下問佢,佢答唔出囉!所以有小小驚,咪問下你地知唔知幾時學校會有串字個d野囉!

溫馨提示: 聽日記得帶盒仔番學校呀!

P.S. 我地今個星期日去唔到小白鷺呀!因為要番公司 training呀!你地玩得開心 d啦!

日期: 23/1 (日)

報名:
1) Sugarcream 2A2C (OK)
2) heiheilamlam2A2C (OK)
3) dondonchu 2A1B1C (OK)
4) marcusmom 2A2C (OK)
5) lovelywinnie 2A1C (X)
6) MirMir 2A1C (OK)
7) ncwinnie 2A2C (OK)
8) 在霖 2A2C
9) civic1500 2A1C (OK)
10) poohmarlboro 2A1C (OK)
11) Emeraldlam 2A2C (OK)
12) 瀞皚 2A2C1B (OK)
13) 晉一2A1C (OK)
14) shawnshawn 1A1C (OK)
15) 添德2A1C (OK)
16) 卓禧2A1C (OK)
17 ) shampoo77寶 2A1C1BB (OK)
18) 禮誦2A2C (X)
19) Cassie2A1C1B (X)
‹ 上一主題|下一主題