用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: mavisng2003
go

2010-2011 P1C [複製鏈接]

我女女今天病了沒有返學, 我有比零用錢女女去小食部買野食,

亞囡原來凍都唔識著外套.  外套永遠只會放書包. 扮strong!

~easybring~

我見亞囡本Eng Maths pg. 50, 51都已經做咗,所以應該都係做pg. 50, 51, 52, 53這四頁。

原帖由 busy_mom 於 10-9-10 16:02 發表
e....我個女寫 4. Eng Maths 1A pg. 50,51,52,53

亞囡話原來有啲同學無帶Eng Maths,所以佢地要返屋企做番pg 50, 51

原帖由 mavisng2003 於 10-9-10 17:35 發表
我見亞囡本Eng Maths pg. 50, 51都已經做咗,所以應該都係做pg. 50, 51, 52, 53這四頁。

你囡囡而家點呀? 你有無請老師幫手留功課呀? 其實佢地咁多人一班,希望老師會開一兩個窗,等班房裏空氣可以流通啲。

另外,萬一小朋友唔好彩喺默書的日子病咗,咁老師會唔會幫佢地補默呢? 而補默的分數又會如何計算呢? 因為默書係計平時分的,所以會否為了公平起見,補默的內容會有些不同,還是補默的分數會有所調較呢?

原帖由 katiecheung 於 10-9-10 16:52 發表

c doctor 未呀??
我個女就係同我講佢果班有小朋友帶錢番學買食物,佢都想試下....你比幾多錢女女呀?

原帖由 katiecheung 於 10-9-10 16:52 發表

同我個女一樣,我成日同佢講如果凍就攞出黎著,但係番左咁耐都未見過佢攞過出黎><

原帖由 easybring 於 10-9-10 17:15 發表
亞囡原來凍都唔識著外套.  外套永遠只會放書包. 扮strong!

我想問下"同步讀"書面,你地個女有無sticker係度?

原帖由 mavisng2003 於 10-9-10 18:34 發表
你囡囡而家點呀? 你有無請老師幫手留功課呀? 其實佢地咁多人一班,希望老師會開一兩個窗,等班房裏空氣可以流通啲。

另外,萬一小朋友唔好彩喺默書的日子病咗,咁老師會唔會幫佢地補默呢? 而補默的分數又會如何計算呢? 因為 ...

我個囡睇左醫生無乜事啦 , 我叫校車姨姨幫我個囡攞功課 , 仲有我個囡有講班房有開冷氣亦有開窗

原帖由 busy_mom 於 10-9-10 22:04 發表
c doctor 未呀??
我個女就係同我講佢果班有小朋友帶錢番學買食物,佢都想試下....你比幾多錢女女呀?

睇左醫生啦多謝關心 , 我每日比6蚊亞囡買小食 , 佢每日買5蚊小食 , 咁仲有1蚊可以儲起 , 我個囡仲帶其他同學仔一齊買小食 , 佢買魚旦 , 另一個同學仔買燒賣 , 夾埋一齊食 , 如果你個囡唔識去小賣部可以叫你囡囡搵我個囡(歐陽嘉瑩)帶佢去 , 不過聽我個囡講得3種小食(魚旦,燒賣,紫菜)

Take care and drink more water!   

quote]原帖由 katiecheung 於 10-9-10 16:52 發表
我女女今天病了沒有返學, 我有比零用錢女女去小食部買野食, [/quote]

Same as my daughter told me.

uote]原帖由 mavisng2003 於 10-9-10 14:39 發表
各位媽咪,麻煩幫幫手對一對今日嘅功課:

1.詞語1-7三次及改正

2. Vocab W (B) (好似寫a-z一次)

3. supp ws(1)

4. Eng Maths 1A pg 52,53 [/quote]

No ar!

原帖由 busy_mom 於 10-9-10 22:15 發表
我想問下"同步讀"書面,你地個女有無sticker係度?

嘩!我個囡最鍾意食燒賣架!小賣部係咪佢地放小息嗰一層架?

原帖由 katiecheung 於 10-9-11 00:06 發表

睇左醫生啦多謝關心 , 我每日比6蚊亞囡買小食 , 佢每日買5蚊小食 , 咁仲有1蚊可以儲起 , 我個囡仲帶其他同學仔一齊買小食 , 佢買魚旦 , 另一個同學仔買燒賣 , 夾埋一齊食 , 如果你個囡唔識去小賣部可以叫你囡囡搵我 ...

我個囡話課室係3樓 , 小賣部係1樓

Hello katiecheung,

今日我問個女你識唔識"歐陽嘉瑩"呀?佢即刻答我識,我跟住問佢你有無同佢玩?佢就答我:"歐陽嘉瑩"係點樣嫁,我只係知佢個名,但係唔知邊個係

原來燒賣,魚蛋係$5,之但係我個叫我比$3佢買野食就夠 咁唔知佢$3夠買咩小食呢???

原帖由 katiecheung 於 10-9-11 00:06 發表

睇左醫生啦多謝關心 , 我每日比6蚊亞囡買小食 , 佢每日買5蚊小食 , 咁仲有1蚊可以儲起 , 我個囡仲帶其他同學仔一齊買小食 , 佢買魚旦 , 另一個同學仔買燒賣 , 夾埋一齊食 , 如果你個囡唔識去小賣部可以叫你囡囡搵我 ...

無事就好啦....飲多些水,聽日好好休息

原帖由 katiecheung 於 10-9-10 23:59 發表

我個囡睇左醫生無乜事啦 , 我叫校車姨姨幫我個囡攞功課 , 仲有我個囡有講班房有開冷氣亦有開窗

Hello busy_mom,

咁攪笑, 你囡囡叫什麼名字, 等我問吓我囡囡識唔識你囡囡。

我囡囡依家冇事啦, 多謝關心

Tomorrow hv V.A remember to bring all things.

pls check pm

原帖由 katiecheung 於 10-9-12 19:51 發表
Hello busy_mom,

咁攪笑, 你囡囡叫什麼名字, 等我問吓我囡囡識唔識你囡囡。

我囡囡依家冇事啦, 多謝關心
‹ 上一主題|下一主題