用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: mavisng2003
go

2010-2011 P1C [複製鏈接]

唔該晒,佢地個書包曰曰都重死人。

原帖由 busy_mom 於 10-9-12 21:50 發表
Tomorrow hv V.A remember to bring all things.

各位媽咪,又嚟對對功課喇!今日好似好多嘢呀!

中文:1. 詞語表過膠
         2. 詞語8-14 每個三次

英文:1. G.W.(1)   請問係做第1 頁,定係做ch1呀?
         2. vocab writing A-Z
         3. task sheet (1)   呢樣係咪只係做改正?
         4. Bring new magic 1B
         5. Bring listening等的作業

數學:書p17-18

G.S.:workbook (p4,5)

各位媽咪,唔該幫幫手!

打電話去問阿女,佢叫我番去自己睇手冊啦, 但佢話明天要帶英文書,包括grammer and listening wkbook wor.

原帖由 mavisng2003 於 10-9-13 15:22 發表
各位媽咪,又嚟對對功課喇!今日好似好多嘢呀!

中文:1. 詞語表過膠
         2. 詞語8-14 每個三次

英文:1. G.W.(1)   請問係做第1 頁,定係做ch1呀?
         2. vocab writing A-Z
         3. task sheet (1)   呢樣係咪 ...

唉!我個囡又係咁,問佢功課問多兩句,佢就嫌我煩,我都唔想架,鬼叫佢自己講到一舊舊咩!

原帖由 lbb 於 10-9-13 15:38 發表
打電話去問阿女,佢叫我番去自己睇手冊啦, 但佢話明天要帶英文書,包括grammer and listening wkbook wor.

唔好意思!功課有更正:

G.S.:做書p.4 part5

英文:G.W.(1) 係一張worksheet,並唔係作業

請問各位媽咪聽日英文係咪要帶 listening(1B), grammar(1B) 給老師?

原帖由 yorkiemama 於 10-9-13 16:31 發表
亞女話GS workbook畀Miss Lo收咗,咁冇得做喎。

請問各位媽咪,你地嘅囡囡有無將visual arts用具留喺學校嘅locker內? 唉!我個囡又全部帶哂番屋企。

我個女都帶咗返嚟,另功課同你較早前講一樣,但G.S.阿女話唔係做workbook,係做書p.4-5?

原帖由 mavisng2003 於 10-9-13 18:27 發表
請問各位媽咪,你地嘅囡囡有無將visual arts用具留喺學校嘅locker內? 唉!我個囡又全部帶哂番屋企。

係呀,帶listening and grammer(1B).

原帖由 mavisng2003 於 10-9-13 18:24 發表
唔好意思!功課有更正:

G.S.:做書p.4 part5

英文:G.W.(1) 係一張worksheet,並唔係作業

請問各位媽咪聽日英文係咪要帶 listening(1B), grammar(1B) 給老師?

...

老師冇收我個女個本G.S.作業。

原帖由 yorkiemama 於 10-9-13 16:31 發表
亞女話GS workbook畀Miss Lo收咗,咁冇得做喎。

我囡囡都帶左返黎

原帖由 lbb 於 10-9-13 21:01 發表
我個女都帶咗返嚟,另功課同你較早前講一樣,但G.S.阿女話唔係做workbook,係做書p.4-5?

但我囡囡本G.S.作業比Ms Lo收左

原帖由 lbb 於 10-9-13 21:07 發表
老師冇收我個女個本G.S.作業。

阿囡今日無寫數學功課, 激C人!! 另外佢本GS作業都無, 唔知係唔係老師收左呢??

阿囡袋V.A.物品已經放左O向學校啦!!  ,

請問你地本中文筆記簿是否須要帶回校. 平時是否只要把學過的生字寫在簿上.  囡囡只寫了大約9個字.  是否正確呢?

/我個女都帶咗返嚟,另功課同你較早前講一樣,但G.S.阿女話唔係做workbook,係做書p.4-5?

阿女話要曰曰帶,裡面任你寫,唔識就可寫上去。

原帖由 TszYingMama 於 10-9-13 22:32 發表
請問你地本中文筆記簿是否須要帶回校. 平時是否只要把學過的生字寫在簿上.  囡囡只寫了大約9個字.  是否正確呢?

我個女放晒入drawer,佢話老師叫佢放 佢仲要將平時用木顏色都放埋入去

原帖由 mavisng2003 於 10-9-13 18:27 發表

係呀!G.S.只係需要做書,但係就唔清楚係做p4-5,定係做p4,part5?

14-9-2010  1C 功課

中文:1. 填詞(一)
         2. 帶字詞表

英文:1. Supp WS(2)
         2. Corr Supp WS(1)

數學:課冊p.8

明愛奬卷每張20元

請問聽日係咪要帶英文phonics本書?

我個女話係做p.4 part5

原帖由 mavisng2003 於 10-9-14 07:35 發表
係呀!G.S.只係需要做書,但係就唔清楚係做p4-5,定係做p4,part5?
‹ 上一主題|下一主題