用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 金巴倫英文幼稚園 K1小朋友有無上興趣班
go

K1小朋友有無上興趣班 [複製鏈接]

Hi

我想帶囡囡去出面上興趣班, 如畫畫, 彈琴, 跳舞, 等等.. 但多數都要4歲先有得學.. 請問你地既小朋友有無學什麼興趣班呀? 係邊到上堂?

另外雖然學校有phonics學, 但好似一兩個星期先學一個字, 你地會唔會比小朋友係出面再上堂呢?

thanks
   0    0    0    0

phonics 應該唔會再嚮出面學喇.
阿仔而家出面上緊奧福音樂班, 一星期一堂一小時.  地點太子, 星期六上午.

is it SN will have pm playgroup for those am students? how come there's no notice from the school so far?

i heard that SN will have phonics playgroup for the am students, so I didnt apply any lessons for my kid yet. it's better if he can stay in one place for the whole day rather than I have to bring him here and there.

但在學校上興趣班, 要自備午餐給小朋友, 這個問題比較難。

原帖由 miffy0874 於 10-9-10 09:17 發表
但在學校上興趣班, 要自備午餐給小朋友, 這個問題比較難。

我諗都住join,但午餐真係一個難題,,,係咪要攞個飯壼返佢...又唔知佢食得好唔好...

yes ar, 唔知學校有無得叮既啦??

仲有一個問题係,小朋友有瞓開午睡既習慣, 若果由9am返到4:30pm 咪好累囉. 所以我暫時唔会報住.
‹ 上一主題|下一主題