用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際英文幼稚園 有無 NStar 同學仔呀??
go

有無 NStar 同學仔呀?? [複製鏈接]

原帖由 RioBB 於 10-9-10 11:32 發表
Hello!! Nice to meet you!

hihi !!
我個女叫Sunee...你好~~
個女係老公/我接送既~~
你個仔坐第幾張table ??我個女坐第一張table既~~

原帖由 RioBB 於 10-9-10 14:13 發表
我仔叫rio 呀?? 你囡囡叫咩名?? 第時可以係度交換下情報啊~~

唔記得講,班主任Ms Cheng,都幾好~~

原帖由 evapan 於 10-9-10 12:20 發表

hi hi nice to meet you!

Eva,
hihi !!
你囡囡叫咩名呀??等我問問我個女記唔記得你個女先~~ hahahaaaa
不過,你張profile photo up side down左你個女,唔知我個囡認唔認得你個囡呢?? hahaaaa

原帖由 evapan 於 10-9-11 12:02 發表
囡囡叫喬喬, Quanna, nice to meet you!

你囡囡有無話Miss Cheng 星期一要帶什麼回校,囡囡無講,我問佢,佢唔"蘇"我!

我星期五問個女,佢話miss cheng冇叫佢帶野喎!!你個女之前有冇要帶野返去呀??

原帖由 evapan 於 10-9-13 08:45 發表

哈! 星期日臨瞓先話要帶2張紅色紙,到早上臨出門話要畫D野,都唔知佢真定假!

我個女星期五話要帶紅色野,都唔知係唔係,我冇同佢帶...佢今日同我講話要帶紅色野,不過,冇帶呀!!又話老師要帶紅色圓形野~~都唔知係真唔係真呀~~事但喇,明天同佢帶紅色圓形野喇~~

原帖由 mclun 於 10-9-12 16:55 發表
Hi! 我的囡囡叫童童/靖童, Nice to meet you.

Mclun,
你係唔係姓王??
我個女話認得你個女,不過,佢話唔係好記得,係唔係姓王喎??

原帖由 chingmamama 於 10-9-13 23:25 發表
Hello, my daughter is Wan Ching, nice to meet you all!
I think she is sitting at the same table with 喬喬, Yoki & Sophia,  and sitting in front of 竟希 (as I remember when I joined the first 2 days of ...

我都有同亞囡返頭兩日喎,我個女坐第一張table既~~
星期日,我個女同我講要帶紅色同圓形,,我今日冇帶呀~~我會明天同佢帶~~

原帖由 mclun 於 10-9-18 19:29 發表
Hi! 你的囡囡很叻, 知道我囡囡姓黃, 我囡囡很怕羞, 慢熱, 少說話, 第1-4日因病沒有回校, 9月3日才第一天上課, 他說好似坐第一抬, 不知是不是?

Mclun,
你係唔係姓王??
我個女話認得你個女,不過,佢話唔係好記得,係 ...

哈哈~~等我問下個女先~~第一抬係crab group呀~~

讀左個幾月了,大家既小朋友開唔開心呀??
我個女就好開心呀~~
兩位班主任都好好.
每日接放學時,Miss Cheng都會講一兩句個女既情況,都幾好呀~~

原帖由 evapan 於 10-10-14 11:46 發表
囡囡初初有D唔適應,而家ok啦!我都好想有機會接囡囡放學,但要返工,時間唔啱,無機會!
幸好DAD每天接囡囡返學,間中都可以同MISS Cheng傾2句.

Evapan,
我唸有時我見果位男士可能係你老公喎~~

原帖由 mclun 於 10-11-6 23:33 發表
直到目前, 童童只提過Yoki, 是他的friend, 坐在他的鄰近.

Mclun,
哈哈!!我個女相反,佢話自己有好多朋友仔,講左好多個名。。。(都係真既名,唔係作既,因為我有接佢放學,知道部份同學既名~~)
個女話返學好開心,開心過返PN果度~~我知道佢開心,都同佢一樣咁開心~~
你個女係唔係叫Abbie ??

原帖由 evapan 於 10-11-12 08:42 發表
嘻嘻,囡囡而家都好開心,都有提好多同學仔個名,佢話佢有好多St.Catherine既朋友仔。
呢兩個星期放咁多日假,佢成日問點解唔返學,好掛住D同學仔喎! ...

Eva,
我見到你條banner寫你個小朋友叫Kiu Kiu,我問個女有冇叫喬喬既同學仔,個囡問我:係唔係彭靜喬??
想問問你個囡囡係唔係叫彭靜喬?? 哈哈~~
我個女都問點解又唔駛返學??我話係孫中山先生生日放假呀麻,佢問係唔係因為孫中山先生開生日會,所以放假呀~~真係笑死呀~~

原帖由 evapan 於 10-11-15 09:31 發表
係呀!係靖喬呀!
我都有問囡囡識唔識Sunee,佢話係佢既好朋友喎!:wahaha:

Eva,
咁好既~~我個女都話有一齊玩,係好朋友喎~~ ^^

原帖由 mclun 於 10-11-27 00:47 發表
Yes, my daughter is Abbie. Next Friday, her father will go to the school picnic with her.

Mclun,
I will go with Sunee. ^^

原帖由 chingmamama 於 10-12-7 09:32 發表
Hello, I'm the mommy of Wan Ching, we should meet each others last Friday!  
By the way, I want to ask for those who deliver your son/daughter to school by yourself, do you drive or take public transp ...

你好!!
我係自己接送既~~冇乜地方可以泊車, 只係泊響學校前既公園側邊咋~~

回復 1# kleeeenex 的帖子

我都有去picnic喎~~
你囝囝個名,我都響我個女口中都聽過呀~~

回復 1# evapan 的帖子

Eva,
你個女問既問題就係我問個女,不過,個女會答我:chirstmas Holiday ma !! 傻豬,梗係唔駛返學喇 ^^
BTW, merry Christmas and Happy new year !!

Dear all,
Happy chinese new year !!

原帖由 mclun 於 11-2-7 20:51 發表
K1的同學, 你們課餘時, 有沒有參加課外活動, 如有, 你們參加什麼呢?

有呀~~
參加D玩既多...例如:芭蕾舞
你呢??玩緊咩呀??

原帖由 chingmamama 於 11-2-23 10:41 發表
Wan Ching is attending ballet and music classes, and recently enrolled into the Science Workshop via St Cat.  I'd like to search for drawing classes as her fine motor skill is not good, also want to s ...

similiar to you ~~ ^^
Sunee is attending ballet ,music class, Science workshop and piano class. I teach her drawing when I have time. ^^
‹ 上一主題|下一主題