用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 保良局陳守仁小學 關於一人一樂器
go

關於一人一樂器 [複製鏈接]

請問是否一定要參加?同埋參加任何一項的樂器是否都要自己買?THANKS!!!
   0    0    0    0

does piano count?

原帖由 siasia 於 10-9-12 22:34 發表
請問是否一定要參加?同埋參加任何一項的樂器是否都要自己買?THANKS!!!

我冇參加, 自己外面亦冇學。但仔有入到CHOIR。

請問小朋友現參加tom lee的Yamaha Junior Extension Course,用的是電子琴,一大班人上,咁算不算"一樂器"?
阿囝本身對音樂興趣不大,不過又想俾佢試下中國笛子和二胡,唔知對於一個6歲的小朋友,會唔會太難?
請指教......

咦?我哋都想比個仔參加choir, 幾時有得報名?

原帖由 silvia_ng 於 12/9/2010 23:39 發表

"Being the richest man in the cemetery doesn't matter to me.... Going to bed at night saying we've done something wonderful... that's what matters to me."
    -Steve Jobs-

All are selected by their music teachers.

原帖由 flostangraphy 於 10-9-13 08:21 發表
咦?我哋都想比個仔參加choir, 幾時有得報名?

原帖由 silvia_ng 於 10-9-12 23:39 發表

多謝咁多位的解答!!!!

1/4 viola for sell

Anybody plan to join the viola class? We bought it last year. Since my son no longer learn it this year, would like to sell it out. Anyone interested, pls pm me. Thanks!

今天問始上堂, 見囡囡帶著大提琴, 還要背書包和提裝著水壺, 小吃的袋子, 真替她擔心...

想問開學時學校有通告選擇一人一樂器, 係咪已經有結果? 無收到通知係咪落選? 但記得老師講過如果太多人選, 會盡量安排同提議學另一樣, 各位家長知唔知點安排呢?

hi maggie

上星期已收到通告, 今個星期開始有堂. 你快D問下音樂科老師啦...

原帖由 maggiejane 於 10-10-18 15:02 發表
想問開學時學校有通告選擇一人一樂器, 係咪已經有結果? 無收到通知係咪落選? 但記得老師講過如果太多人選, 會盡量安排同提議學另一樣, 各位家長知唔知點安排呢? ...

原帖由 maggiejane 於 10-10-18 15:02 發表
想問開學時學校有通告選擇一人一樂器, 係咪已經有結果? 無收到通知係咪落選? 但記得老師講過如果太多人選, 會盡量安排同提議學另一樣, 各位家長知唔知點安排呢? ...

MAGGIEJANE,

上星期初, 老師通知囡囡原來所選的, 跟她上課外活動時間撞期, 於是, 安排第二選; 上星期四派通告, 通知上堂時間表及費用, 妳還沒收到嗎?

未收到呀~ 我CHECK咗手冊同E-CIR, 都無MARK底有通告. 我問下老師先~ THX.

‹ 上一主題|下一主題