用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: wunmum
go

有沒有FS1R班家長 [複製鏈接]

For phonics book,  未見過
For penmanship notes, 我仔話已交比ms Wong but 我見果度寫27/10交. Do u have that?

uote]原帖由 Jamson 於 10-10-2 12:12 發表
kukukoo,

We still haven't got the said phonic book, have you?

[/quote]

下星期spelling quiz 4,都要做晒,日日都要帶返學,幾時收都唔駛驚啦!
原帖由 hin_ma 於 10-9-29 14:00 發表
大家有無發現英文Word Journal 2的交功課日期係8 October 2010?那天是不是放假?

寫住27 Oct交呀,可以早D交咩?係就好嘞!我個囡寫起好耐,份嘢放喺folder就嚟變梅菜。
原帖由 littlefaith 於 10-10-2 07:58 發表

老師9月30日終於收咗Penmanship喇,thanks!

大家記住星期一(10月4日)執星期五既書呀。

我想問吓大家,中文嗰本"我的閱讀存摺"有無交過呀?仲有中文嗰張A4 size蓋印仔張字,大家有無印仔呀?(阿仔一個都無呀...)

阿女本中文"閱讀存摺"都從未交過, 不過就每星期都有響屋企照做; 至於中文果張"印仔紙"就有蓋過印仔, 但唔記得係因咩情況而有, 今晚問下阿女先 ^^

原帖由 hin_ma 於 3-10-2010 20:37 發表

我想問吓大家,中文嗰本"我的閱讀存摺"有無交過呀?仲有中文嗰張A4 size蓋印仔張字,大家有無印仔呀?(阿仔一個都無呀...) ...

My son's penmanship still in the file "帶回校"every day, maybe they can submit it earlier based on their own wish.

原帖由 kukukoo 於 10-10-2 22:40 發表
For phonics book,  未見過
For penmanship notes, 我仔話已交比ms Wong but 我見果度寫27/10交. Do u have that?

uote]原帖由 Jamson 於 10-10-2 12:12 發表 ...

hi 盈媽,

咁都好d,我仲以為阿仔唔記得要交閱讀存摺tim。Thanks.

仲有呀,請問各位家長,

呢排仲有無d乜特別嘢要帶返學咋(例如:蛋殼)?早d準備好d。

原帖由 anjogmail 於 10-10-4 09:17 發表
阿女本中文"閱讀存摺"都從未交過, 不過就每星期都有響屋企照做; 至於中文果張"印仔紙"就有蓋過印仔, 但唔記得係因咩情況而有, 今晚問下阿女先 ^^

I 班 綜藝坊要帶飲管 (3支), 應該R班都要的, 不過日期可能不同

原帖由 hin_ma 於 10-10-4 10:15 發表
hi 盈媽,

咁都好d,我仲以為阿仔唔記得要交閱讀存摺tim。Thanks.

仲有呀,請問各位家長,

呢排仲有無d乜特別嘢要帶返學咋(例如:蛋殼)?早d準備好d。
09/06/04   3.35kg, 25/06/04   4kg, 30/07/04   5.2kg, 01/09/04   6.3kg, 02/10/04   6.9kg, 29/11/04   8.2kg, 28/12/04   9kg, 31/1/05     9.9kg, 13/6/05    10kg

penmanship 囡囡話Ms Wong已經收左及睇完, 但問佢仲要唔要帶番學, 佢又話唔知, 所以仍然係folder 入面, 每日帶番學.

原帖由 hin_ma 於 10-10-4 10:15 發表
hi 盈媽,

仲有呀,請問各位家長,

Hi, KMY

Thanks, R班12/10帶飲管四枝呀。

Hi, 琪琪媽

阿仔份penmanship仲未做完,所以未交過wor。

各R班家長,

請問英文 My Word Journal (3)的 Spelling Quiz 5 同Spelling Quiz 6 的日期是?

今天派了公開課通告,有公開課&公開課家長晚會,你哋會兩樣都去?還是只去一樣?(我可以去公開課,但好似無答問時間wor,所以唸吓去唔去埋晚會 ), 仲有唸吓只去FS1的課?定還是睇埋其他年級的課?心大心細 。大家點揀呀?

原帖由 阿笨與阿占 於 10-10-4 13:21 發表
penmanship 囡囡話Ms Wong已經收左及睇完, 但問佢仲要唔要帶番學, 佢又話唔知, 所以仍然係folder 入面, 每日帶番學.

HI hin_ma,

Spelling Quiz 5: 11/10, Spelling Quz 6: 18/10.

我只會去R班既公開課, 因為冇乜大假, 其他FS班應該會去公開課家長晚會, 其他年級嗰啲諗緊

Hi, 琪琪媽

唔該哂,好彩有你哋各家長強大後盾咋,如果唔係...靠阿仔....?

我都一定去R班公開課,另外一日FS1公開課都應該去,想理解多D嘛。

原帖由 阿笨與阿占 於 10-10-5 23:19 發表
HI hin_ma,

Spelling Quiz 5: 11/10, Spelling Quz 6: 18/10.

我只會去R班既公開課, 因為冇乜大假, 其他FS班應該會去公開課家長晚會, 其他年級嗰啲諗緊

我的閱讀存摺 so far 無交過!  But I ask my girl to update every week.  I am afriad they may have to turn in anytime.
If Chinese homework has A grade, there will be a stamp.

原帖由 hin_ma 於 10-10-3 20:37 發表

我想問吓大家,中文嗰本"我的閱讀存摺"有無交過呀?仲有中文嗰張A4 size蓋印仔張字,大家有無印仔呀?(阿仔一個都無呀...) ...

Morning, hin_ma

唔洗客氣, 我地大家要互相幫忙, 因為佢哋仲會錯漏百出

原帖由 hin_ma 於 10-10-6 01:44 發表
Hi, 琪琪媽

唔該哂,好彩有你哋各家長強大後盾咋,如果唔係...靠阿仔....?

我都一定去R班公開課,另外一日FS1公開課都應該去,想理解多D嘛。

I will go to the 2 sessions on 2 Nov.  First session is other class but the second session is R class.
Last time when the school talked about 公開課 in one of the parents event, it was mentioned there would be Q&A session after the class.

原帖由 hin_ma 於 10-10-5 19:43 發表
Hi, KMY

Thanks, R班12/10帶飲管四枝呀。

Hi, 琪琪媽

阿仔份penmanship仲未做完,所以未交過wor。

各R班家長,

請問英文 My Word Journal (3)的 Spelling Quiz 5 同Spelling Quiz 6 的日期是?

今天派了公開課通 ...

hin_ma,
send you 私人訊息 earlier.  got it?

原帖由 hin_ma 於 10-10-6 01:44 發表
Hi, 琪琪媽

有冇R班媽咪下星期二去家長茶聚?

上星期俾老公跟阿仔英文默書,但阿仔話昨天默書全部唔識...............仲以為阿仔玩野,亂講!

........點知一看之下,老公跟錯......溫左下一次D英文生字!
怪不知得阿仔一D都唔識,  今次一定是食蛋!

原帖由 wunmum 於 10-10-6 10:03 發表
上星期俾老公跟阿仔英文默書,但阿仔話昨天默書全部唔識...............仲以為阿仔玩野,亂講!

........點知一看之下,老公跟錯......溫左下一次D英文生字!
怪不知得阿仔一D都唔識,  今次一定是食蛋! ...

hi, jokoo

應該唔會去, 因要返工; 其實想要求學校安排家長聚會係晚上或星期六, 因為office hour一定去唔到

原帖由 jokoo 於 10-10-6 08:51 發表
有冇R班媽咪下星期二去家長茶聚?
‹ 上一主題|下一主題