用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 又係BANDING問題
go

又係BANDING問題 [複製鏈接]

我想問下跟據今年派位結果,我地學校全級約170人大約有80-90人派到BAND 1英中(學校無仔細統計%,只係我逐個數),而小女第一次程分既名次係61-70名內,咁我囡屬於BAND幾?謝謝!

以上呢D數據我可唔可以用黎參巧?定還是大可不理?

0    0    0    0

原帖由 一家的太陽 於 10-9-15 08:31 發表
今年已畢業升中呢批,61-70名嘅話,肯定係Band 1.
如果按以往比例,你囡囡應該屬於Band 1.
但明年升中,要參考今年中一分班試D成績來斷定.
估計出入唔會太大,但最好都係提高10個名次,就比較保險了.
加油!! ...

一家的太陽:
真係多謝你呀,次次我有問題你都出手拯救我呀,thanks!
而加驚緊12月程分,你個小朋友好似讀旅港,有無記錯?

多謝各位意見,我都知而加成績有D踩界,我而加全力谷緊,唔該俾D祝福我啦WAKAKAAA~~~~~

原帖由 csk家長jj 於 10-9-16 12:17 發表

一家的太陽真係好好人,佢都幫過我克服心中的焦慮,能夠在網上遇上她,真是有運氣!

係呀~係呀~好彩BK上的MAMI都好幫忙,又唔嫌煩,樂意解答,真係解決左我無數咁多問題呀!

回復 12# candyc 的帖子

當然重要,決定小朋友BANDING,部署下將來升學問題,對症下藥

原帖由 ANChan59 於 10-9-22 00:12 發表

I echo your point.

Extremely important in borderly case, wrong strategy will drop from Band 1 to Band 2 easily.

absolutely~~可避免錯配啊

原帖由 cow 於 10-9-28 13:37 發表
2011及2012升中一
- 2008年「中一入學前測驗」抽樣成績 (50%)
- 2010年「中一入學前測驗」抽樣成績 (50%)

hi cow,

咁我想問下呢兩次測驗既成績學校會知道結果嗎?
‹ 上一主題|下一主題