用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 住觀塘區媽媽會報邊間KG返N1??
go

住觀塘區媽媽會報邊間KG返N1?? [複製鏈接]

我住藍田..

我都煩緊呢個問題./

暫時會報.
1) 麗港城靈糧堂.
2) 麗港城香港保護兒童會.
3) 麗港城迦南.. (月尾交.FORM)

我都諗緊..如果N1  就過海/九龍塘好似好辛苦咁.

如果係返呢區讀又好似無乜好學校.... 驚之後唔夠其他人爭咁..

回覆 4# 傻太 的文章

我想請問你依家報左邊幾間呀..  我囡係.. 0904 BB... LAM TIN 都無乜好選擇.. 但去九龍塘又好遠咁..

我依家報左..

1) 啟思
2) 香港保護兒童會.
3) 靈糧堂.
4) THINK
5) CANNAN

同埋請問你地知唔知.INTERVIEW 會考乜.. 我個女好似咩都唔識咁....

chingching323, 我先生昨天都CANNAN 交表..

佢9 點去到, 話已經有.. 40/50 人係度, 佢都排左個半鐘..

我都唔知 IN D 咩..

LT THINK 唔係雙語班?

回覆 12# cincin_ko 的文章

請問lam tin THINK N1 好似全cantonese , right?  << 佢話雙語... 我諗住頭幾個月.. 不過佢地目標話係頭一年要講到流利母語...

等我再了解一下先~~

回覆 19# chingching323 的文章

TOBAL KIDS?? FOR Playgroup?? 其實我無聽過呀.. 唔知好唔好.. 不過我都想搵附近既 weekday playgroup 俾囡囡玩~

我依家返緊天后既.. 有一間.messy fun class,  10 月會上.kindermusik.

你呢?

回覆 21# chingching323 的文章

我住鯉安苑呀...

不過係附近搵唔到好既.PLAYGROUP..

咁之前試過天后呢間覺得幾好..所以咪JOIN 囉..

回覆 24# cincin_ko 的文章

原來係咁.. 謝謝~

等我打去問下佢先~

如果全.CANTONESE. 我諗我應該唔會去.IN..因為係..WEEKDAY.. 要請日假去

回覆 25# moominfloren 的文章

我先生話... CANNAN 仲賣埋回郵信封.. 如果發現有人唔齊回郵的話, 就$5 一個賣俾.D 家長.. 仲有人代填地址..所以攪到咁慢喎...

回覆 30# cincin_ko 的文章

HIHI..cincin_ko

好喎.. 我地得閒可以自組.playgroup 玩下~~

回覆 31# cincin_ko 的文章

cincin_ko, 我打左去問喇..

佢話唔係每日都會有廣東話老師, 英文老師一齊係課室上課..

每日有..15 mins 係英文時間, 15 mins 係普通話時間.. for 學習..

其餘食茶點, 玩遊戲兩位老師都係同時在場.. 所以可以係呢d 時間都學到英文既我諗....

我終於都收到信去.IN Creative 了..

17 oct 去.in KLN Tong Creative
23 oct 去.in LT Creative ..

有無朋友都收到信同一日去.IN 呀..
‹ 上一主題|下一主題