用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 住觀塘區媽媽會報邊間KG返N1??
go

住觀塘區媽媽會報邊間KG返N1?? [複製鏈接]

我住麗港城呀, 我個女係0903出世, 下年9月讀N班, 個女到時係2歲5個月多D, 已經報咗迦南,啟思,靈糧堂, 唔知夠唔夠呢? 我見其他網友都報咗好多間....
我prefer麗港城附近, 方便d!!
話時話, 尋日去迦南(麗港城)交表, 勁多人呀! 我排咗1.5鐘先交到表......

我都想知呀, 會唔會主力interview 父母呢? 個b咁細.....

原帖由 cincin_ko 於 10-9-28 14:23 發表

請問lam tin THINK N1 好似全cantonese , right?

原帖由 JOESPHINE 於 10-9-28 15:22 發表
我0108大仔宜家讀緊KT-迦南, 因為係當時最好既選擇(自己覺得OK學校又收), SOFAR 返佐個幾月覺得唔錯, 但都幾遠, 校車係頭站....
今年到0609阿妹, 又開始頭痛, 除佐阿哥0個間報, 仲報多幾間 :
THINK - 麗港城
朗思 -  ...

咁你個b是否無讀N班? 直接讀K1呀?
我個B係2009年3月出世的, 下年9月只係2歲5個月多D, 咁是否都係讀N1呢? 好似好大咁.....咁K1埋成3歲5個月先讀.....

原帖由 sweeticandy 於 10-9-28 15:15 發表
chingching323, 我先生昨天都CANNAN 交表..

佢9 點去到, 話已經有.. 40/50 人係度, 佢都排左個半鐘..

我都唔知 IN D 咩..

LT THINK 唔係雙語班?

你知唔知TOBAL KIDS (1期商場2樓那間)好唔好呀? 我諗緊幫個女報佢D course....

原帖由 sweeticandy 於 10-9-28 17:25 發表
TOBAL KIDS?? FOR Playgroup?? 其實我無聽過呀.. 唔知好唔好.. 不過我都想搵附近既 weekday playgroup 俾囡囡玩~

我依家返緊天后既.. 有一間.messy fun class,  10 月會上.kindermusik.

你呢? ...

哈哈, 我以為你住麗港城附近, 所以先咁問....

我未報任何PLAYGROUP呀, 不過應該要報了, 等BB早D適應群體生活....

我都prefer屋企附近報呀! 方便d....
‹ 上一主題|下一主題