用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: Jeco
go

注意事項 [複製鏈接]

係呀!

原帖由 蚊蚊PIG 於 10-10-27 15:13 發表
即係如果凍可以穿著便服? 牛仔褲都ok?

Oh, didn't know we should bring candies woh....ooops

原帖由 Carman1112 於 10-10-27 15:00 發表
學校有要求嗎?

醒目開學勳章

原帖由 anniema1225 於 10-10-27 22:43 發表
Oh, didn't know we should bring candies woh....ooops
我在sogo買了一個南瓜袋, 裡面已有candies, 另外買多一包, 分2日帶。

醒目開學勳章

原帖由 蚊蚊PIG 於 10-10-26 11:02 發表
琴日去湊阿囡放學,直接問左班主住,28/29號都要帶書包,不過唔駛帶書,因為會加插左halloween活動。

白色/灰色襪or襪褲,花園街都北河街都有呀! 我已經買定....

...
thank you 蚊蚊pig !

我今日下午打電話返學校, 佢地話要帶書包同要帶書+功課架,我都好頭痕,帶書包點著”仙子”套衫... ...現在唯有著返原先買果一套”巫婆帽”造型,自己車短啲件袍。

醒目開學勳章

原帖由 蚊蚊PIG 於 10-10-26 11:09 發表
我琴日先剛剛接完。

我填左一式兩份form, 一份上校車時交俾校車,一份就放書包,叫阿囡記住交俾班主任。原本諗住10點幾打番學校,不過唔記得左,去到學校門口先記得,即時都打一次,因為真係驚阿囡上左校車,哈哈!

因為我想睇下 ...
我今日去接了 又係唔記得打電話返學校,只交了一式兩份通告比校車EE,12點時怕小朋友因為我無打返學校而上了校車,仲在門口睇實坐開果架車有無我囡份  (好彩無)

入到學校見Miss Cheung拖住我囡,by the way, Miss Cheung真係好Nice

醒目開學勳章

原帖由 rosebud 於 10-10-27 22:46 發表
我在sogo買了一個南瓜袋, 裡面已有candies, 另外買多一包, 分2日帶。

今日帶返學請同學食糖個南瓜袋都唔見埋... 又要再買個....

原帖由 rosebud 於 10-10-28 13:41 發表

今日帶返學請同學食糖個南瓜袋都唔見埋... 又要再買個....

Hello, I'm  N1 red parent.  My daughter didn't bring back the candy bag too but she told me the teachers asked them to keep it at school for tomorrow use.  So, may be the bag is kept in the classroom.

哈哈,我都係咁做呀!

原帖由 rosebud 於 10-10-27 22:56 發表
我今日去接了 又係唔記得打電話返學校,只交了一式兩份通告比校車EE,12點時怕小朋友因為我無打返學校而上了校車,仲在門口睇實坐開果架車有無我囡  (好彩無)

入到學校見Miss Cheung拖住我囡,by the way, Miss Cheung真 ...

原帖由 rosebud 於 10-10-28 13:41 發表

個袋冇唔見...我個仔話miss收咗,今日先派返...

醒目開學勳章

想問下,14th week (8/11 - 12/11) - 學S,L,N,G, 即是帶邊本 English For Kids呀?

我唔會帶, 因為冇 REQUEST 帶邊本.

原帖由 rosebud 於 10-10-31 11:30 發表
想問下,14th week (8/11 - 12/11) - 學S,L,N,G, 即是帶邊本 English For Kids呀?

我睇嚟睇去都唔知帶邊本......

我今日都無幫囡囡帶書, 因為我研究左好耐, 都搵唔到今日要帶什麼書。

校服我是買新的, 至於餐具, 我覺得用自己既都無問題, 因為學校果 D 唔見得特別好。

原帖由 Pertra 於 10-11-1 16:09 發表
各位York mami,

小兒會在下年2月讀YORK ,我問左Miss Fung 話可以穿舊校服,甘新的你們有無買?同埋餐具用自己OK ?

Pertra

醒目開學勳章

原帖由 Pertra 於 10-11-1 19:05 發表
咦!但我今天去51號時見啲學生穿blue sport wear.
是舊嗎?
應該是舊的,新的校服要月中先有。

醒目開學勳章

原帖由 Carman1112 於 10-11-1 16:30 發表
校服我是買新的, 至於餐具, 我覺得用自己既都無問題, 因為學校果 D 唔見得特別好
同意,自己買平啲又靚啲。

醒目開學勳章

呢幾日要帶一個250ml飲品盒返學做車仔,我用綠寶盒,洗極都一陣綠寶橙汁味

仲有書,完全唔知帶邊本,所以只帶返basic果啲,即係普通話果啲

我今天唔記得幫阿囡預備飲品盒呀! >-<

我都係,睇完成張schedule 都唔知帶邊本english for kids。

原帖由 rosebud 於 10-11-8 09:00 發表
呢幾日要帶一個250ml飲品盒返學做車仔,我用綠寶盒,洗極都一陣綠寶橙汁味

仲有書,完全唔知帶邊本,所以只帶返basic果啲,即係普通話果啲 ...
‹ 上一主題|下一主題