用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港培正小學(幼稚園部) 有沒有下幼光班同學仔呢?
go

有沒有下幼光班同學仔呢? [複製鏈接]

有沒有下幼光班同學仔呢? 請share!!
   0    0    0    0

回復 2# huang 的帖子

我收过1次电話

回覆 1# huang 的文章

我收過兩次啦.......可能你小朋友上堂時無咩問題,所以老師咪無搵你囉

各位家長,
Ms Lee –次也沒有致电給我呢.....
你們有否收到电話??

回覆 1# dondonchu 的文章

又無聴到阿仔話唔俾帶頸巾喎!不過上次我同阿仔帶咗頸巾,放學時俾老師放咗落書包

阿囡話老師唔係咁鍾意, 因為要老師幫手派喎!
阿囡仲話老師唔畀帶頸巾及手祙返學...又唔知係咪真呢?

阿仔今日放學返嚟同我講,話李老師叫佢哋唔好再送聖誕咭喎!你哋小朋友有無咁講呀?

好叻喎!
我都寧願收到老師電話, 起碼知道阿囡返學的情況, 可以了解問題所在而有所改善嘛!!

原帖由 diceho 於 10-11-19 21:58 發表
不過咁都好,起碼可以知多啲佢上堂嘅情況!
之後我哋提吓佢,又同佢玩吓扮上堂,佢進步咗好多,今日放學仲同我講佢返學好開心,因為老師讚佢,今個星期佢仲多咗兩個貼紙 ...

不過咁都好,起碼可以知多啲佢上堂嘅情況!
之後我哋提吓佢,又同佢玩吓扮上堂,佢進步咗好多,今日放學仲同我講佢返學好開心,因為老師讚佢,今個星期佢仲多咗兩個貼紙

ic, 我個囡都唔好得好多, 老師問我阿囡係屋企有無講番學校的事出黎. 佢話我個囡由開學到10月中, 日日都瞓覺同游雲. 但10月中之后又突然間醒醒, 識得笑同學仔瞓覺.

我諗老師會打畀d上堂有問題的同學家長先, 最后才打電話畀其他人.

原帖由 diceho 於 10-11-17 21:55 發表
佢話阿仔成日同同學傾計興奮到日日都跌親,叫佢嗰組出去給手冊佢又唔去,次次都要叫佢個名......又問我覺得佢番咗學有咩唔同咁囉~

佢話阿仔成日同同學傾計興奮到日日都跌親,叫佢嗰組出去給手冊佢又唔去,次次都要叫佢個名......又問我覺得佢番咗學有咩唔同咁囉~

hi diceho, 我收过1次李老師電話.
點解你收过2次咁多既? 李老師想你了解什么事情呢? 分享下好嗎?

hello! 我囝囝都係下幼光班,香蕉組
請問李老師有無打過電話俾你哋呀?
開學到而家已經收過老師電話兩次,想知係咪其他家長都會收到電話,定係阿仔唔乖所以老師先打俾我...........

上幼愛班的家長攪了個上水假日農莊遊, 歡迎各幼兒班同學仔參加. 我和囡囡都會去, 你地有興趣一齊玩嗎?
可直接到上幼愛班的topics 報名參加.

I still not yet receive phone contact from Ms Lee ah

HI ii_baby:
今日才看到你的留言.  點解你囝囝話雪溱好好玩呢? 佢地係好朋友? 定係雪溱上堂唔聽書, 掛住"廖"同學仔傾計呢?
李老師早幾日打電話畀我, 話阿囡有大半個月上堂時都"恰"眼瞓

原帖由 ii_baby 於 10-10-18 15:32 發表
hi dondonchu: 我個仔話佢都識得雪溱啊, 仲話她好好玩添.

大家好﹗我仔仔都係下幼光,叫逸謙。
佢之前在屋企扮老師上堂,笑死我地。

hi dondonchu: 我個仔話佢都識得雪溱啊, 仲話她好好玩添.

原帖由 dondonchu 於 10-10-13 14:26 發表
開始左啦! 我個囡星期一果時有一個貼紙, 佢話幫老師派膠水所以有.

ii_baby: 昨晚阿囡無端端講左你仔仔個名出黎, 佢話羅君霆坐係佢隔離好乖架.

原來呀囝有一個,佢無講點解有.

通常都係到晚上才睡, 除非果日運動完好倦, 就會食完飯就瞓.

原帖由 ii_baby 於 10-10-13 17:13 發表
想問下大家有無比小朋友放學回家後, 小睡一會. 還是回家後一路直至晚上先睡.   其實怎樣安排好一點呢??
‹ 上一主題|下一主題