用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍靈糧堂幼稚園 2010 -2011 下午K1 家長入來傾吓應識吓...
樓主: virgko
go

2010 -2011 下午K1 家長入來傾吓應識吓... [複製鏈接]

hahahaa.....原來你係"駿桸"媽咪......我囡囡成日都同我講話鐘意同"駿桸"(桸桸) 玩.....我囡囡叫"靖嘉".....
星期六我地去唔到親子旅行...因為我地1個月前已book 咗同家人去旅行.....原先見到校曆話20/11去...點知改咗27/11去...好無奈....冇得去....你地玩得開心d.....返黎報下料我聽.....>.<
好開心....星期五...學校生日會囡囡係主角之一:loveliness:   ....佢同我講話要著裙去生日會...我問點解要著裙...佢話想著靚d....笑死我同daddy....

原帖由 virgko 於 10-11-22 21:40 發表
SORRY...大家...
我開左個這個主題又吾見左人...估吾到巳經幾位MAMA 入左黎傾計 ~ GOOD
星期6去親子旅行....其實這地方在7月仔仔返PG 時都去過...個時都無咩野可以玩...多數都係雜體GAME ~
到時我地可以相認一吓喎 ...

你好 靖嘉同學...我個女都成日提起"王靖嘉"呢個名架...仲諗住可以星期六見下面tim...下次啦...
原帖由 maywaibb 於 10-11-24 14:28 發表
hahahaa.....原來你係"駿桸"媽咪......我囡囡成日都同我講話鐘意同"駿桸"(桸桸) 玩.....我囡囡叫"靖嘉".....
星期六我地去唔到親子旅行...因為我地1個月前已book 咗同家人去旅行.....原先見到校曆話20/11去...點知改 ...

依..你一定係"宣宣"媽咪啦!!!!....靖嘉成日返學前都要我同佢"扎辮"....佢話'宣宣'同'心妍'都有扎辮架....

原帖由 ppwlp 於 10-11-24 14:46 發表
你好 靖嘉同學...我個女都成日提起"王靖嘉"呢個名架...仲諗住可以星期六見下面tim...下次啦...

好可愛呀...好想見下靖嘉呀...

原帖由 maywaibb 於 10-11-25 11:26 發表
依..你一定係"宣宣"媽咪啦!!!!....靖嘉成日返學前都要我同佢"扎辮"....佢話'宣宣'同'心妍'都有扎辮架....

星期六的bbq我地都會去,到時見

柏謙你好...萱萱都成日提起你個名呀...星期六見喇...

原帖由 phsara 於 10-11-25 13:24 發表
星期六的bbq我地都會去,到時見

HAHA ~ 各位 MAMA
我個仔桸桸基本上每一日都會提返學校D事..
宣宣 , 謝心妍 , 王靖嘉 , 劉柏謙 , 方嘉琪 , 謙恩 , 景晞 , 雪雪 , 彤彤 , "紫X謙 ................
佢講D名我都吾記得同埋聽吾清楚佢講咩名..係咁上下..寫錯左通知我... HAHA ~

各位媽咪,
我都係同班既覃晉洛媽咪^^, 唔知你地仔仔女女又有無提起我仔仔個名呢????哈哈......千其唔好話我知"有呀, 我仔仔/女女話洛洛蝦佢呀....哈哈", 如果真係有就sorry sorry!!!!
我好少上BK呢度, 如果唔介意, 可唔可以ADD我FACEBOOK^^
各位媽咪多多指教!!!

你好呀..覃晉洛媽咪..我囡囡善萱都成日提起覃晉洛呢個名架...
原帖由 cathypig 於 10-12-10 12:45 發表
各位媽咪,
我都係同班既覃晉洛媽咪^^, 唔知你地仔仔女女又有無提起我仔仔個名呢????哈哈......千其唔好話我知"有呀, 我仔仔/女女話洛洛蝦佢呀....哈哈", 如果真係有就sorry sorry!!!!
我好少上BK呢度, 如果唔介意,  ...

我們的小朋友今個星期就表演la!!我都好緊張ar~我相信小朋友們都一樣緊張......
小小分享:
昨晚我同我個小朋友訓前傾計,我問佢:「表演lu,你有無好驚ar?」
佢答:「唔駛驚!老師話有努力就得了!我有努力的!」
佢有講得對,其實唔駛驚wow~哈哈!原來無形中我們就會緊張過表演者。佢地有勇氣企出黎都好叻!hahaha!真係要好好提下自己~做父母的真係要好小心自己的情緒,別影響度仔仔女女

我好期待佢地成班企向台上唱歌跳舞呀...加油
原帖由 kllc201011 於 10-12-15 01:58 發表
我們的小朋友今個星期就表演la!!我都好緊張ar~我相信小朋友們都一樣緊張......
小小分享:
昨晚我同我個小朋友訓前傾計,我問佢:「表演lu,你有無好驚ar?」
佢答:「唔駛驚!老師話有努力就得了!我有努力的!」
佢有講得對,其 ...

好開心~~ 今日睇度小朋友表演了~
真係要俾D掌聲佢地~
真係好感動~
由3個月前甚麼都唔識,又喊又唔識排隊,但3個月後的今日竟然識一個跟一個係台上行出黎表演!!!
好開心AR!!!好多謝老師!!

回復 1# kllc201011 的帖子

估吾到k1 巳經咁多親子小手工要做..到K2仲多 ~ 頭痛既都係我地D父母...
今日又黎啦 ~
要整燈迷喎~ ~ ~ ~

親子野係大勢所趨~
為左小朋友可以更多投入學校,唔緊要la!!
寫個燈謎唔難啫~

各位下午K1 MAMA :

我同萱MA & 洛MA  新年搞一個團拜,
你地有時間一起參加嗎??
日子未定...因洛MA 初5要開工
其他MAMA 有咩意見呢??
如果我地就洛MA 的話, 要初4見面啦...
仲想問你地會吾會有FACEBOOK架...可以ADD 我架...
[email protected]

喂喂....我想問吓你地d仔囡上學期有冇獎狀???

柏謙有數個獎, 我覺得係豬肉獎 , 人人有份.

萱萱都有一個獎狀呀, 我都認為應該個個都有份...haha

原帖由 maywaibb 於 11-2-16 09:30 發表
喂喂....我想問吓你地d仔囡上學期有冇獎狀???

桸桸都有獎狀喎..... 其實我都估人人有份

點解呢度好似無節x組既媽咪.....

王靖嘉媽咪, 我諗我地見過, 開學前的適應日當天, 我坐你對面等校車, 嘉嘉同我囡囡好friend, 佢地兩個重嘴嘴tim
‹ 上一主題|下一主題