用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 K3畢業禮 (根德園家長親子旅行)
樓主: TszWun
go

K3畢業禮 (根德園家長親子旅行) [複製鏈接]

Sunny

要幫手出聲 !

1) Alvin Chan(K1G, K2O, K3O)2大2小
2) Kyle Leung(K1B, K2O, K3P) 2大1小
3) Isaac Ng (K1E, K2L, K3I) 2大1小
4) Daniel Lai (K1I, K2L, K3J) 2大1小
5) Wong Ka Yu (K1B, K2N, K3H) 3大1小
                6) Tung Tsz Him (K1C, K2M, K3H) 2大2小

原帖由 TszWun 於 10-9-18 14:35 發表
各位K3家長,

我諗最近大家都好忙,
忙既都為了幫自己仔女找小學!
我其實都係~~剛剛先去完英華小學....

畢竟响根德園已經有2年多既光景,
每天亦都是我接送小朋友反學放學,
對這裡我都有一份感情,
更何況我們的小朋 ...

Sunny

我建議食自助餐,天有不測之風雲,如果當日下(微)雨或天氣寒冷,我們都可以暖暖的吃餐飯傾吓計,仲唔駛自己燒嘢食自己招呼自己+做阿四服待囝囝囡囡。

Sam

原帖由 TszWun 於 10-9-30 16:58 發表
各位參加KV大旅行團友,

有個問題想大家討論一下
就是大旅行當天的午餐~~~

1) 室外任食BBQ(會較辛苦, 但價錢較為大眾)
2) 機場富豪酒店自助餐(大人小朋友都會舒服D, 但相對價錢較高)

2者大約每位相差$60-$70
大家 ...

哈哈!3歳留下可以不用比餐費,咁我都抵,因為子謙有得玩就唔願食,㕷大食子睿可比代阿哥回太啦

原帖由 TszWun 於 10-9-30 17:35 發表
hi sam,

其實我都係咁諗,
自助餐其實好好多,
大家唔洗燒埋野食服待d小朋友,
而且我都怕會涷,
比個中午大人小朋友回回氣都好!
但此終價錢會較貴,
所以想問下大家意見,
若果要食自助餐的話, 大約每位要$200左右!
3歳 ...

Sunny

再多一次要多謝你的安排,令一班根德園學生及家長能在囝囝囡囡的校園生活中在留下美好回憶 (學校旅行不是必然的)。

真希望兩位子睿下年可以一齊讀根德園,到時一齊合作舉辦吓活動大家開心吓。

Sam

原帖由 TszWun 於 10-10-5 14:09 發表
1月份旅行程如下:

0900-0915   根德園多實街 門口集合
0915-1000   乘車前往 有機桑果農莊
1000-1100   參觀及了解桑樹種植過程, 認識桑的文化及桑對健康的好處, 可以品嚐各式桑荼及桑製品, 這是全港唯一一個可供參 ...

123 好日子呀! 不過記得係1月23日,唔好記錯12月3日 (星期五要返學㗎)

原帖由 TszWun 於 10-10-6 10:27 發表
如果2011年1月9日, 1月16日, 1月23日怎麼樣呢?
因為有d家長比個意見話過完農曆年先考試,
小朋友响1月中應該冇咩大事要籌備!
而明年就2月3日就係大年初一,
我諗太過近農曆年尾都唔係太好,
所以揀左以上3個星期日,
大 ...

Sunny,

我已入數 @ 10:38 2 Dec 2010, Ref no. 4062

Sam

原帖由 TszWun 於 10-12-1 15:26 發表
hi chulay

ok! 我查一下!

hi all

旅行方面,
現在都已經有4車人數,
現在再參加的只可以作後備,
之前亦有家長口頭上跟我留左位,
若果12/12之前未付款之同學仔還没有任何消息,
我會將位置留給其他家庭!
請大家見諒! ...

回復 1# TszWun 的帖子

Oh   ! 比 Crystal and Yan 快我一步 !

回復 2# Suchoy 的帖子

可能係呢個羊咩咩樂園

http://orientaldaily.on.cc/cnt/lifestyle/20100110/00294_002.html

桑果園好似在流水響
‹ 上一主題|下一主題