用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 忍唔住上黎報喜: 女女考琴ok左
go

忍唔住上黎報喜: 女女考琴ok左 [複製鏈接]

醒目開學勳章

原帖由 w_y 於 10-9-19 19:45 發表
恭喜你呀! 做父母見到子女有成績, 真係好高興呢! 我都等緊有呢一日!

agree

Charlotte_mom , 恭喜哂

醒目開學勳章

原帖由 濤兒 於 10-9-21 23:21 發表
我囡囡4月時考左grade 5 piano, 黎緊10月都會考theory.  2004-2009 d past papers已經做晒勒, 希望唔會唔記得啦!

大家知唔知係考幾點架? 老師話準考証通常好mun先寄到黎架喎.

祝大家小朋友都考試順利,取得好成績! ...

有人收到喇 :loveliness:

10 月9 日  2:00-4:00 pm

醒目開學勳章

原帖由 Rabo 於 10-9-23 23:21 發表
我同你一樣, 我個仔 9 歲 (P.5), 今年暑假開始學 theory, 十月考, 我又係唔想拖到呈分試考, 利用暑假學,
希望佢一次 pass, 不然就要踏住呈分試期間再考, 老實說要重覆讀同一樣野不單浪費時間, 而且會好悶, 希望大家好運!

大家咁話

醒目開學勳章

原帖由 Flying-Man 於 10-9-28 14:28 發表
Just got the result, piano grade one 121 marks. 請問算唔算好差? Need to retake? 個衰仔一直練琴都唔認真,玩玩吓,有 d 唔太滿意佢 ge 成績.

都攞 merit , 冇須要再重考一級啦 :loveliness:

醒目開學勳章

原帖由 Singpiano 於 10-10-3 03:47 發表
Worry time again, my son will have g7 on 14/10,
not fully prepare yet!!!!

你指邊一 part  ???

加油呀 :loveliness:

我地都 9 號考樂理

醒目開學勳章

原帖由 Charlotte_mom 於 10-10-6 15:19 發表
我朋友尋日打俾我, 話女女考琴G4, 彈到B歌已經開始喊, 喊到出黎, 睇黎都........
佢話女女唔肯練, 次次都黑口黑面練半個鐘"得喇"收檔, 問佢鐘唔鐘意佢又話鐘意, 我都唔知點安慰佢好.....
佢話算啦下次報G5 ...

你朋友個女女係考緊試果時喊 ???

醒目開學勳章

原帖由 Charlotte_mom 於 10-10-7 14:32 發表
係呀, 由試場入面開始喊, 一路考一路喊
其實都唔細喇, 6年班, 我朋友不嬲唔想迫佢太緊, 唔迫佢又唔做, 唔合格又唔開心.........
而家做媽媽真係難

唔知個考官會點諗 ???

醒目開學勳章

原帖由 Charlotte_mom 於 10-10-7 17:01 發表
無o既..........
老實講, 準備不足, 就算考官肯手鬆都未必pass, 而且一路喊住彈, 好難唔影響表現wor

ic

醒目開學勳章

原帖由 AhiruNoPekk 於 10-10-12 16:41 發表
阿囡第一次考piano 三級, 133分,
因為琴老師無 mac 特別讚佢, 但我見個考官comment得唔錯,
請問這成績係咪叫做好好(我自己覺得)?還是piano三級的分數都係咁上下? ...

攞叮就係好啦 , 我女考 3 級得 127

恭喜你同女女
‹ 上一主題|下一主題