用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 翠茵小宇宙幼稚園 有無媽咪報咗明年翠茵小宇宙N1呀?
樓主: yiutingmum
go

有無媽咪報咗明年翠茵小宇宙N1呀? [複製鏈接]

LH即係日出康城新開嗰間學x園。

其實畢業禮呢件事我之前都見過...但今年有冇同樣事發生呢?

而晒相話3蚊張,有d話係非牟利機構都要3蚊張,要搵人手去晒相,派相,唔駛時間咩,所以我唔覺得唔合理。

學之園 Learning Habitat

原帖由 yiutingmum 於 10-9-30 13:21 發表
sorry,請問咩叫做LH?

回覆 1# CCWai 的文章

哦,呢間學校好嗎?頭先我睇過佢網頁,k1-3都無全日..

LH聽聞幾好架...不過日出康城既LH就未知好唔好,因為今年先開無人讀過....但係我都會報定先,萬一翠茵唔收都仲有d後備.....^^

原帖由 yiutingmum 於 10-9-30 15:43 發表
哦,呢間學校好嗎?頭先我睇過佢網頁,k1-3都無全日..

LH都好吊腳,出咗站要坐shuttle bus,揸車、住日出康城或坐校車都方便,但自己湊就要又等車又轉車,都幾麻煩㗎。

我都去過...果度係唔方便mtr行好遠架...
如果亞囡讀我會比佢坐校車...

原帖由 小玲 於 10-9-30 16:25 發表
LH都好吊腳,出咗站要坐shuttle bus,揸車、住日出康城或坐校車都方便,但自己湊就要又等車又轉車,都幾麻煩㗎。

我坐mtr...
原來bb車唔入得架...到時門口未好多b車...

原帖由 cincin_ko 於 10-9-30 16:51 發表

請問去openday 的mama 你們打算怎樣去??

take mtr or taxi??

會唔會帶bb 車?? 打過去問, 佢話唔會比bb車入, 因太多人,  可能只比你泊出面.

我覺得坐的士方便d,因為由環保大道入,唔駛兜好多彎。我個女因為係細女,仲未行得住,唯有抱住佢去啦!

回覆 3# CCWai 的文章

點解要親自去0既?寄form去申請唔得0架?

可以寄form...但係我想順便去睇下學校附近既環境ma....早排去過附近仲係地盤,多陳又多蚊....希望如果我地d b明年去讀環境會好d啦~

原帖由 yiutingmum 於 10-9-30 17:20 發表
點解要親自去0既?寄form去申請唔得0架?

係呀,我都想入去參觀一下。我上次經過時覺得都好新淨,不過未裝修好, 又未拆板。但係因為個地盤仲未起好,所以佢個正門應該係shuttle buses的等候處,條路唔係好闊咋。如果真係好多bb車,都唔知泊唔泊得晒。

回覆 2# CCWai 的文章

咁又係..不過我住寶琳,首選都係翠茵,跟住綠茵,再唔得就學之園啦,德宝d人講到咁差都係唔唸啦,你地呢?

我都係住寶琳,首選都係新都城翠茵,跟住係新寶城翠茵,LH,綠茵,德寶.....

原帖由 yiutingmum 於 10-9-30 22:12 發表
咁又係..不過我住寶琳,首選都係翠茵,跟住綠茵,再唔得就學之園啦,德宝d人講到咁差都係唔唸啦,你地呢?

我今日去咗康城學之園,那條路雙線變單線,塞咗半粒鐘先到..有個職員同我講,我個仔11月出生不會安排出年3月面試,原本我係交form順便問佢比幾多錢報名費的,不過佢話唔使交住,(叫你面試時先交,呢間同翠茵唔同佢,翠茵要交咗先)佢又好老實話過咗三月如果有位先會通知我,即係我後備..

Deborah Open Day is on 23 Oct for both Beverly Garden and Bauhinia Garden Campus. I'm planning to submit application form then.

原帖由 yiutingmum 於 10-9-29 12:38 發表
我在新都城排131...咁咪無望?德宝我問過佢話要親自去報名(起初我係想download表格寄去)請問10月幾多號呀?

回覆 1# sillymair 的文章

thx~你會唔會唸吓boxhill?

早2星期有openday, 好細, location 唔好, 學費貴

原帖由 yiutingmum 於 10-10-4 12:32 發表
thx~你會唔會唸吓boxhill?
‹ 上一主題|下一主題