用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 保良局黃永樹小學 將軍澳保良局黃永樹小學
樓主: elaineho73
go

將軍澳保良局黃永樹小學 [複製鏈接]

回覆 1# elaineho73 的文章

係呀, 話咁快就要開學了, 但還處在放假的情緒中. 呢個假期也只是準備考試, 比賽, 表演咁.過多幾日, 真的要收拾心情準備返學lu.

要玩就真係玩埋呢半個月! 我琴日都帶住三寶去玩。
原帖由 angelmumy 於 11-8-14 19:39 發表
係呀, 話咁快就要開學了, 但還處在放假的情緒中. 呢個假期也只是準備考試, 比賽, 表演咁.過多幾日, 真的要收拾心情準備返學lu.

係呀, 我地都係星期日一家去游下水咁, 因為囡囡唔中意游水, 但爸爸要佢地學, 假期後大家個樣應該似去左非洲返來的.
對了, 我囡話昨天去 TKO LIBRARY 見到你阿囡, 仲見到好多同校同學WO.
原帖由 elaineho73 於 11-8-15 20:57 發表
要玩就真係玩埋呢半個月! 我琴日都帶住三寶去玩。

禁都比你阿女撞到呀?! 哈哈~
學識游水係好事! 識就夠~
原帖由 angelmumy 於 11-8-16 10:37 發表
係呀, 我地都係星期日一家去游下水咁, 因為囡囡唔中意游水, 但爸爸要佢地學, 假期後大家個樣應該似去左非洲返來的.
對了, 我囡話昨天去 TKO LIBRARY 見到你阿囡, 仲見到好多同校同學WO.
...

放多日假就返學啦, 期待返學校望下裝修完既樣~
你地小朋友READY返學未?

我囡話個個同學都好期望明天返學, 係因為想試下新公司的午餐wo. 聽說好好味~ ~. 其實三年班開始我係天天早上煮比佢帶返學校食. 今年換左間供應商, 希望合佢口味, 咁就唔使朝朝煮 la.
我呢, 就最想知新班主任係唔係佢講個位啦.

angelmumy,

新供應個飯我兩個女都讚!

你囡囡又點講?

我細女19/9開始要默書啦~~~~

原帖由 angelmumy 於 11-8-31 23:09 發表
我囡話個個同學都好期望明天返學, 係因為想試下新公司的午餐wo. 聽說好好味~ ~. 其實三年班開始我係天天早上煮比佢帶返學校食. 今年換左間供應商, 希望合佢口味, 咁就唔使朝朝煮 la.
我呢, 就最想知新班主任係唔係佢 ...

回覆 1# elaineho73 的文章

係呀, 我囡都話好好味. 要繼續訂飯.

我地都係下星期開始默書啦.

呢個學期一開學, 睇到d課外活動就頭大. 未開始但已經鋪滿晒. 你大囡學單簧管嗎 ? 要不要到阿sir 的工作室上堂 ? 我囡的敲擊樂十一月考試, 星期四晚要過海上堂啊. 10月8號考樂理, 好似未準備好, 有d擔心. 希望過左十一月正常返.今學期, 我囡除左敲擊樂團還有管樂團, 到時成個星期六上午無晒.老師叫佢去獨誦, 未見到材料. 琴老師下周開始準備校際音樂節獨奏及兩重奏 ......
打開手冊, 原來還有個半月(25/10)就係學校考試周.天啊, 怎麼這麼快就話要考試.

回覆 2# elaineho73 的文章

我仔今個月都訂了飯,之前話好食,但昨天己和我講下個月不訂飯了,要家長送飯,我問點解,他話越來越差喎,昨天食飯糰都唔似飯糰,很難食,所以下月我又要送飯了,熱到死想偷下懶都唔得

回覆 1# herman-mame 的文章

係呀, 我囡都話今日的通粉唔咁佢口味. 不過佢無話唔訂飯, 只係講下次唔"柬"呢個餐.

昨天亞仔訂的飯盒有件CAKE他沒食,取了回來,我打開食講真又真的幾難食,感覺是一件沒任何味道,只是質感似蛋糕的物體。

原帖由 angelmumy 於 11-9-15 23:23 發表
係呀, 我囡都話今日的通粉唔咁佢口味. 不過佢無話唔訂飯, 只係講下次唔"柬"呢個餐.

仔仔剛入讀一年班,有好多野要同大家學習。多多指教!

醒目開學勳章

Hi mombaby2010 ,

我個女都係小一, 你個仔讀邊班呀 ?
睇下我地會唔會係同學仔呀?

angelmumy,

我大囡學長笛細女學次中音號。你係咪講$SIR? 我兩個女都冇報考試。

我兩個女星期六要學野學足一日,所以已習慣啦~~ ^^

你幫我叫你囡囡加油呀!

考試真係好快好快就到,我大囡要呈分~~~

原帖由 angelmumy 於 11-9-13 23:40 發表

係呀, 我囡都話好好味. 要繼續訂飯.

我地都係下星期開始默書啦.

呢個學期一開學, 睇到d課外活動就頭大. 未開始但已經鋪滿晒. 你大囡學單簧管嗎 ? 要不要到阿sir 的工作室上堂 ? 我囡的敲擊樂十一月考試, 星期四晚要過海上堂啊. 10月8號考樂理, 好似未準備好, 有d擔心. 希望過左十一月正常返.今學期, 我囡除左敲擊樂團還有管樂團, 到時成個星期六上午無晒.老師叫佢去獨誦, 未見到材料. 琴老師下周開始準備校際音樂節獨奏及兩重奏 ......
打開手冊, 原來還有個半月(25/10)就係學校考試周.天啊, 怎麼這麼快就話要考試.

herman-mame,

好彩我兩個女暫時仲未話呢間唔好食~

如果佢地話唔好食我都冇計,因為我要返工呢~~~

原帖由 herman-mame 於 11-9-15 19:52 發表

我仔今個月都訂了飯,之前話好食,但昨天己和我講下個月不訂飯了,要家長送飯,我問點解,他話越來越差喎,昨天食飯糰都唔似飯糰,很難食,所以下月我又要送飯了,熱到死想偷下懶都唔得

原帖由 angelmumy 於 11-9-15 23:23 發表

禁你有冇反映過呀?

原帖由 herman-mame 於 11-9-17 18:33 發表
昨天亞仔訂的飯盒有件CAKE他沒食,取了回來,我打開食講真又真的幾難食,感覺是一件沒任何味道,只是質感似蛋糕的物體。

mombabu,

歡迎加入!

自我介紹先,我大女六年級細囡四年級! 有咩唔明就問~

我地好樂意答你~~ ^^

原帖由 mombaby2010 於 11-9-19 13:40 發表
仔仔剛入讀一年班,有好多野要同大家學習。多多指教!

hosemman,

Nice to meet you too!

原帖由 hosumman 於 11-9-19 14:04 發表
Hi mombaby2010 ,

我個女都係小一, 你個仔讀邊班呀 ?
睇下我地會唔會係同學仔呀?

醒目開學勳章

大家好,

我近排對住個女真係開始頭痛, 佢成日都話被某倆個男同學仔蝦(如搶佢d 文具, 駡佢及打佢) , 我都唔知點算好? 如果我向老師問, 我又怕老師覺得我好煩, 但如果再這樣落去, 我個心又唔舒服...............
請問你d 小朋友細個嗰時有無試過這樣呢?
‹ 上一主題|下一主題