用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 保良局黃永樹小學 將軍澳保良局黃永樹小學
樓主: elaineho73
go

將軍澳保良局黃永樹小學 [複製鏈接]

回復 elaineho73 的帖子

放心,elaine 一定得.你看到七月通告嗎?超勁!我地班有位女同學在香港小學數學奧林匹克比賽中金奬第一名,獲選代表香港去新加坡比賽.

未派成績表啊, 上次中考考得不好, 比老師炳, 所以呢次呈分試好緊張. 成績ok, 但亞囡不是很滿意, 她說極可能不是 全級top 10 . 我安慰她, 唔緊要, 下次努力, 她話好緊要架.真係激死.

亞囡話校長說明天六年級哥哥姐姐可以帶電話返學, 一係早走, 一係去飲茶, 希望你去飲茶 ! 話是話, 等結果真係心跳加速, 血壓標升. 每次我睇亞囡數學比賽結果時, 未見到名時, 直頭聽到自己的心跳聲.....

回復 herman-mame 的帖子

係呀, 係呀, 今朝見到樓下六敬的家長, 佢地班 95% 派到第一志願, 佢仔仔同另外二個同學校派左去黃芴南, 超開心. 也有三個派張祝珊. 另一個勤班家長也說佢地班有一半以上派英中.

hoimaho    發表於 12-7-11 11:17

回復 herman-mame 的帖子

係呀, 亞囡放學返來告知, 六敬班超勁, 全班都派到band one 組別. 老師叫佢地寫低自己想入的兩間學校, 要加把勁. 另外, 樂團有個哥哥入左 華仁, 四個入左聖馬可.  bps, st. paul都有姐姐入 .

Elaine, 終於上來報喜, 恭喜晒. 順口問句, 你報 黃大仙 區 ?

最緊要亞囡喜歡, 始終係小朋友讀書. 我見你上次咁講, 所以先咁問.

明年到我喇, 係時候諗諗, 今日派成績表, 好彩今次呈分試發揮正常, 希望可以 keep 住. 我囡成績表有 18 個優點 , 佢自言自語, 咁多優點有咩用? 報 xxx 學校, 我應該唔得. 激 c.

回復 jeffsir 的帖子

係呀, 我見我女一年四季都著風褸. 不過如果去表演會(如合唱團, 朗誦等)著線衫.

我都未睇過,居然有我阿女篇文係度。

elaineho73    發表於 12-9-14 22:31
hoimaho    發表於 12-9-14 14:15
jeffsir  寫得好,才會登出來  發表於 12-9-14 00:38

回覆 leetong 的帖子

你又係一仔一女龍鳳啊  ? 我識的黃永樹朋友唔係你Y ? 亞囡派張祝珊, 亞仔派保一
‹ 上一主題|下一主題