用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 自閉寶寶 Bioresonance therapy醫好自閉症?
樓主: FoEE
go

Bioresonance therapy醫好自閉症? [複製鏈接]

點解要把圓形放到肚上?

回覆 7# cksy_bb 的文章

點解我唔多覺有進展(巳做了8次)...其實有點覺得套理論有少少浮誇0左...

回覆 7# cksy_bb 的文章

點解我唔多覺有好大進展(巳做了8次)...其實有點覺得套理論有少少浮誇0左...好似有點神化...要飲佢整0既能量水, 又貼磁貼0係肚, 搞到阿仔皮膚敏感...

仲有我0地問過部機0既公司, 佢0地冇話係醫自閉症...如果話外國巳有此做法, 咁有冇數據? 有時如果同時做緊幾種治療, 或訓練, 都唔知係邊種令小朋友有進步...但小朋友時間寶貴, 家長應慎重考慮...暫時未聽過某何一種療法能醫好自閉症

最奇怪話阿仔竟然對蘋果, 橙都有敏感? 咁好多0野都唔食得?

又話驗到阿仔有重金屬, 不過我個仔本身做過個重金屬報告最多0個幾種重金屬只中一種, 其他佢講0既報告又冇話有?  有點奇怪...

用紙巾"hi"病人口水(dna)然後做療程, 咁張tissue有冇雜質而影響準確度...真不得而知

原帖由 conconma 於 10-11-15 10:50 發表
點解我唔多覺有好大進展(巳做了8次)...其實有點覺得套理論有少少浮誇0左...好似有點神化...要飲佢整0既能量水, 又貼磁貼0係肚, 搞到阿仔皮膚敏感...

仲有我0地問過部機0既公司, 佢0地冇話係醫自閉症...如果話外國巳 ...

係呀, 個醫生都係話我個仔好多野都唔食得呀, 好似面包, 同粉, 小物咁, 仲有好多, 同埋又係有金屬等

但做左第一次後, 我個仔易哭左

回復 1# 我係女仔 的帖子

重金屬驗尿比較準確...

仲知冇療法醫好自閉症, 如果係巳攞0左獎...

訓練, 感統...係有數據顯示...

回復 1# 我係女仔 的帖子

重金屬驗尿比較準確...

仲知冇療法醫好自閉症, 如果係巳攞0左獎...

訓練, 感統...係有數據顯示可改善自閉症...

係邊驗尿呀

我個仔兩日前做左第一次治療啦﹐上到去我都問左好多問題﹐治療師話唔會有單一0既治療就醫好自閉症。個治療系幫到我個仔0既身體清走各種阻礙發展和吸收的因素﹐仲會有一D程序會幫到佢個免疫力啦﹐個腦同神經系統的平衡發展啦。大概就系0甘﹐其他0既言語﹐感統治療都要繼續﹐0甘樣硬件軟件一齊配合先進步得快。
我好留心仔仔呢兩日0既細微之處﹐訓得好左嚄﹐開胃左。飲多左水。我覺得應該就有幫助啦。

淨睇你咁寫, 好似有D似"寶藥黨"......

原帖由 conconma 於 10-11-15 10:50 發表

仲有我0地問過部機0既公司, 佢0地冇話係醫自閉症...如果話外國巳 ...

噢~寶藥黨?.....A仔小朋友時間好宝貴架!

回覆 2# owl_2046 的文章

又唔好咁講...或者個個人身體接收快慢都唔同...只不過, 我唔覺又咩太大轉變0即...或者其他小朋友ok le...我意思係如果療法方面, 假如試0左一輪可能冇咩太大改變, 就要衡量是否繼續

因為佢聲稱做10次會有明顯改善...

死啦,我約左今個星期上去嫁.....唉,而家聽完妳地D評語後 ,個心1516呀 .....去唔去好呢

我的兒子做了6次(l個療程). 語言方面有一點點進步. 最大的分別是在家吃飯現在少了揀擇. 以前在家他不吃葉菜或一塊塊的肉.
治療師之前說他對牛奶敏感, 現在經治療後可以吃了(但其實究竟是否有過敏感我也不知道).
第一次做測試時治療師說「復原」可達八九成. 將会再做多l個療程, 希望有效吧

係咪一星期一次呀?

回覆 2# heihei007 的文章

唔...佢係一個好0既治療師...亦係一個好0既counselor, 無疑佢講某d論點我都認同...只不過, 當我0地好正面問佢部機個mechanism 係點, 因為我0地係修chemistry, biology...只覺得佢講0既fine tune原理有點保留...

最奇係打去部機間廠問, 佢0地冇話部機係醫自閉症...咁點解宣傳單張話醫自閉症呢...可能我0地讀science 0既比較講求數據...如果你講健腦操, ot, aba, 針炙, 呢d都有做過數據...

相信你冇睇清楚我講0既內容, 我話對我個仔冇改善, 不過或者其他小朋友又唔同呢...所以家長要自己衡量...況且小朋友0既進步係一期期, 我見過有個a仔, 上個月仲只係講讀到10個以內單字...下個月竟然突然講到成句句子...3個月后講0野不知幾流利...但佢只係有做st, ot, 其他咩都冇做...咁唔通有奇蹟? 我又見過一個4歲小朋友原本講好多0野, 突然有一天佢媽咪話佢唔再講0野...人腦本身運作就有好多0野好難解釋...

又咁講另類療法0既0野, 都好主觀下...仲知覺得做0左小朋友真係有進步, 自己又feel comfortable咪繼續咯...我只不過唔認同"醫好"呢個字眼0即...
得罪講句, 如果話我對"明顯有改善"0既定義太高, 敢請問"醫好"又會否太武斷??所有A仔父母對"醫好"0既字眼都好敏感, 就會一窩蜂去試...但療程相信亦非短期可"醫好", 費用亦不算便宜...如果有效就冇問題, 假如冇大成效, 所用0既時間, 金錢又怎去衡量?  如果係我, 見到"醫好"呢個字, 我會澄清係"改善",不然就有點嘩眾取寵, 亦怕引來誤會

另外, 事實上佢話我個仔有敏感0既項目, 甚至話對打過某d針冇產生過抗體, 於是我自己花錢再去驗証...實際結果又唔係咁...如果你係我, 請問你會信邊個?所以如果係buy 佢部機做治療可以go ahead...都係0個句大人細路都feel comfortable 就ok lar...只不過, 講敏感0個part, 可能或者要反覆求証, 如果唔係佢0地可以食得0既0野真係買少見少...

回覆 1# heihei007 的文章

我絕對明白你感受, 所以阿仔次次打排毒針我都唔會睇, 事關睇0左真係想喊...

anyway, if parent and the child both feel comfortable then go ahead...

原帖由 conconma 於 10-11-17 22:05 發表
我絕對明白你感受, 所以阿仔次次打排毒針我都唔會睇, 事關睇0左真係想喊...

anyway, if parent and the child both feel comfortable then go ahead...

請問,你意思是要打排毒針先可用呢部機排毒呀 ???

Thank you !
‹ 上一主題|下一主題