用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中學交流 瑪利諾修院學校家長交流區
樓主: smallfoothk
go

瑪利諾修院學校家長交流區   [複製鏈接]

引用:Quote:CAW+發表於+13-12-23+16:37+回覆+MC1

原帖由 MC1128 於 13-12-23 發表
自行有兩個機會,mcs是全部申請人都見,可以一試呀!

我對中學部的認識不算深,但覺得外來生都很優秀,相信競 ...
MC118,請問大概有多少外來生位呢?

引用:回覆+NurseSally+的帖子 一班半,即約50人

原帖由 MC1128 於 13-12-26 發表
回覆 NurseSally 的帖子

一班半,即約50人。請留意,這個數目是包括自行,派位及叩門。 ...
自行其實很少位啊!

引用:舊年我地自行報名時,仲以為自行階段的名額

原帖由 pcrystal1010 於 13-12-26 發表
舊年我地自行報名時,仲以為自行階段的名額係全部for外校生的。但計返今年 F1外來生的人數,原來自行階段只 ...
你囡好叻啊!!她讀什麼小學呢?是否名列前茅?

回覆:瑪利諾修院學校家長交流區

位少,我驚浪費自行機會!

引用:sorry,遲咗覆你!+如果你唔介意,我都可以

原帖由 pcrystal1010 於 14-01-02 發表
sorry,遲咗覆你! 如果你唔介意,我都可以分享少少。舊年呢個時候,我地都係同你一樣嘅心情,有d忐忑不安, ...
唔該哂!我囡自行會試MCS!

引用:sorry,遲咗覆你!+如果你唔介意,我都可以

原帖由 pcrystal1010 於 14-01-02 發表
sorry,遲咗覆你! 如果你唔介意,我都可以分享少少。舊年呢個時候,我地都係同你一樣嘅心情,有d忐忑不安, ...
請問interview困難嗎?表上要列明小學三月份考試之日子以安排面試曰,MCS真周到啊!!

自行選了貴校!

MC1128  祝好運!  發表於 14-1-13 22:44

Your daughters are doing very well

引用:回覆+NurseSally+的帖子 yes,+lovely+daug

原帖由 hkflyer 於 14-01-26 發表
回覆 NurseSally 的帖子

yes, lovely daughter and fantasic school, wish your daughter will be one of  ...
Thanks for your encouragement

上問一下各位往年你們囡囡interview 在平日嗎?不是在星期六嗎?上午/下午?interview 歷時多久?因就快3月,要準備下囡囡了。Thanks !

MARGLAM  上年小女係星期二, 早上, 大概in咗個半鐘  發表於 14-3-3 10:37
‹ 上一主題|下一主題