用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

帶新書 [複製鏈接]

醒目開學勳章

bchi,

你D消息係邊到收架? 我真係無收過通知?

原帖由 bchi 於 10-9-27 11:00 發表
大家記唔記得一開始執書時, 27/9 係帶另一組書 ? 如.. general study, 同中文都係.
我冇睇手冊... 因為老師係唔手冊的, phonics, listening.... 唔係跟足手冊架 wuwuwuwuwuuw 所以今日阿仔個書包好重呀 ))))))) :bas ...
"窮蒼派"第88代大弟子:窮蛋蒼老人

醒目開學勳章

係呀!! 唔記我添!!!

原帖由 bchi 於 10-9-27 12:19 發表

唔係消息來架, 係一開學時, 學校派左張野比我地, 叫我地1/9/10 to 24/9/10 時帶咩書... 27/9/10 to 4/10/10 又帶咩書咁呢 ~~ 你有冇印象 ??

醒目開學勳章

中文應該1D同1C一樣。English Reading: Castle Adventure 睇完啦! 連問題紙都答完,交左。所以應該睇本新storybook 掛。phonics 本書一向都放係學校,唔洗理。但 English 1B 應該未教完,又要轉書嗱??

原帖由 bchi 於 10-9-27 12:28 發表

我記得仲衰,  乜都帶晒返去, 但又唔肯定用唔用, 搞到阿仔個書包好鬼重....

你地1d 班跟唔跟時間表架 ?  係咪真係phonics , listening & speaking, writing.. reading.. 就真係執呢d 書架 ? ...

醒目開學勳章

禁GS會唔會教新書呀?不過我都放左1A同Workbook 1AB落書包到。

醒目開學勳章

如果跟張紙,GS應該要轉1A同Workbook 1AB喎?

今日1D有GS堂,等阿仔番屋企問下佢有無教新書先!!

原帖由 mamafiona 於 10-9-27 22:44 發表
GS 用返舊書,除中文就用新書,我睇張紙寫嫁。
‹ 上一主題|下一主題