用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 軒尼詩道官立小學 上午一年級 一大堆的網址和密碼如何是好 ...
go

上午一年級 一大堆的網址和密碼如何是好 [複製鏈接]

一大堆的網址和密碼如何是好?

0    0    0    0

我相信應該係"每日一篇", "小校園", "i-Learner" 等網
你先將d網分類, e.g. 要每日都上去做功課一類; 做補充的一類; other 的一類; 將d網的web link,login name & password 通通印落一張A4紙, 然後係電腦bookmark左上述的網在"我的最愛", it's more easy to handle..

想問下D網上EXERCISE要每日都上去做嗎? 定係OPTIONAL架??

原帖由 MdmFung 於 10-9-28 19:31 發表
我相信應該係"每日一篇", "小校園", "i-Learner" 等網
你先將d網分類, e.g. 要每日都上去做功課一類; 做補充的一類; other 的一類; 將d網的web link,login name & password 通通印落一張A4紙, 然後係電腦boo ...

我也覺得網上功課越來越多,擔心遲些應付不來.
fung

你們有做嗎?
我囡囡有比心機努力做呀, 但很費時:;pppp:
尤其是那個i learner and 普通話, 超越了她的程度很遠很遠

我無比阿仔做呀, 我妹(佢都係小學老師)同同事既意見都係, 呢d網上練習, 家長要有時間陪小朋友一齊做.....我要返工又唔想佢對咁多電腦, 除非係compulsory 既網上功課啦, 否則我情願佢做課外exercise book.

原帖由 edithtsoi 於 10-10-7 09:51 發表
你們有做嗎?
我囡囡有比心機努力做呀, 但很費時:;pppp:
尤其是那個i learner and 普通話, 超越了她的程度很遠很遠

他的媽媽陪他做,但每次都不能完成所有網上功課,祗能完成一部份.
fung

我沒有理會,因為實在沒有精力和時間
我是4歲的澤銘,我最愛跑來跑去,破壞看得到的一切東西,和最愛車車 8-) ようこそ!ご覧で下さい!澤銘寶寶 よろしくお願いします! :-D
‹ 上一主題|下一主題