用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 軒尼詩道官立小學 到統一派位甲乙部+自行收生都要填軒小才可叩門? ...
樓主: allyri
go

到統一派位甲乙部+自行收生都要填軒小才可叩門? [複製鏈接]

我想問叩門軒上interview形式是怎樣的?問什麼問題?見家長嗎?筆試又考什麼?

不好意思,太多問題,但真的想做足準備.

請問有人可以講講叩門的形式嗎?portfolio重要嗎?

原帖由 yuengooluk 於 10-12-14 22:42 發表
我想問叩門軒上interview形式是怎樣的?問什麼問題?見家長嗎?筆試又考什麼?

不好意思,太多問題,但真的想做足準備.

原帖由 edithtsoi 於 10-9-29 17:50 發表
上午校叩門時要求自行及大抽獎的影印本, 不是每一個人都可以收到interview 邀請信

我囝囝三年前叩入軒官,老實講,
第一輪同第二輪軒官都唔係第一志願,
阿囝有得IN我都好意外,收佢時我仲意外,
可能都係luck拉,所以大家努力try try,
我成日都話唔試就一定唔得,要相信自己囝囝/囡囡一定得架阿媽/阿爸都唔支持佢,佢就更加無信心玩呢個遊戲
:wave:  :wave:  :wave:  :wave:  :wave:  :wave:

原帖由 yuengooluk 於 11-1-29 01:16 發表
請問有人可以講講叩門的形式嗎?portfolio重要嗎?

我唔知而家係咪咁,但當年佢地唔收portolio架,
填一張好簡單好簡單的申請表
講真我都唔知佢收生係以咩黎決定
總之著得詩文對答淡定就得架拉
祝大家好運
:wave:  :wave:  :wave:  :wave:  :wave:  :wave:

不好意思,我在統一甲部和自行都填了軒小上,如果放榜抽不中,要幾時去叩門呀?
開心寶寶祉翹仔[/url]
‹ 上一主題|下一主題