用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際英文幼稚園 有人話可以走後門入SC, 聽到好唔舒服lor.. ...
樓主: cincin_ko
go

有人話可以走後門入SC, 聽到好唔舒服lor.. [複製鏈接]

醒目開學勳章

我覺得唔係WOR, 我個親戚都唔係讀名校, interview時又串, 未又收左佢個仔, 我諗好睇個老師想點.

原帖由 brrbaby2007 於 10-10-4 10:50 發表
除左走后門外,家長係名校出身通常都會收,唔恨得o甘多,現實就係o甘

原帖由 lionbaby 於 10-10-4 12:02 發表
我覺得唔係WOR, 我個親戚都唔係讀名校, interview時又串, 未又收左佢個仔, 我諗好睇個老師想點.

我既意思係入SC機會係:走后門>父母名校>一般人

佢地收成600幾人一般人都唔一定難入,只係機會相對較前2者低d而已。有朋友係DGS同DBS,interview唔出聲典來典去一樣收
"即使你是友善的,人們可能還會說你自私和動機不良,不管怎樣,你還是要友善。即使你是誠實的,人們可能還會欺負你,不管怎樣,你還是要誠實。你今天做的善事,人們明天可能就忘記,不管怎樣,你還是要做善事。” 杜麗莎修女。

一生人需要面對好多衣D事情, 唔需要唔舒服喎!好小事啫!有人事就最好啦,如果無,咪在自己可以做到嘅地方做好D,唔後悔就得啦!見kg真係好睇彩數,得果兩歲,變數太多,平時幾醒,見時都可以不在狀態,之前有位媽媽講得好好,衣D嘢真係好講緣份,無得強求,比你強求到.最後發覺唔適合,都係要分手。

Don't think too much! Just do your best la!

Add oil

Add oil

Add oil
‹ 上一主題|下一主題