用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際英文幼稚園 St. Cat 需要父母一同面試嗎?
樓主: mschanchan2010
go

St. Cat 需要父母一同面試嗎? [複製鏈接]

醒目開學勳章

原帖由 B.B.BaBa 於 10-9-30 12:39 發表

大約 20 mins

THANK YOU! 嘩咁20分鐘搞掂成個interview, 好有效率喎, 抵佢咁出名嘅!

醒目開學勳章

我舊年早左成個鐘都比我入wor ...
in 完, 收埋am, 不過無讀 ...

原帖由 kerkermui 於 10-9-30 11:39 發表

11:05-11:10am
你太早到係入唔到去架!

醒目開學勳章

原帖由 zoesychan 於 10-9-30 13:46 發表
我舊年早左成個鐘都比我入wor ...
in 完, 收埋am, 不過無讀 ...

咁點解你唔讀既?

醒目開學勳章

原帖由 mschanchan2010 於 10-9-29 20:58 發表
面試那天星期五要返工, 是否要父母一同請假去?
上年係一個家長陪的, 今年不知有冇變

醒目開學勳章

因為讀kv 收lor

原帖由 fre124124 於 10-9-30 14:24 發表

咁點解你唔讀既?

簽名被屏蔽

原帖由 joeywongmy 於 10-9-30 16:16 發表
咁其實一個家長去都得啦
反正sc都唔會比另一個家長入去

無錯, 上年好多學校我都係自己有個仔去 除左果日係星期日我老公放假. 其他我都係單拖帶個仔去.

肚中有細B,面試都驚阿仔唔聽話。

我大女幾年前interview 時,有我同佢我,又有我同老公一同出席。

點知,只有我同女女出席的所有學校都收左。有我老公出席全部reject / waiting.

要d小朋友自己玩,家長坐埋一邊,有冇小朋友痴實家長架?我覺得我個仔會痴到我實一實

會有小朋友痴實daddy or mami既情況,其實父母都係坐在外圍後少少的櫈仔上,都算係圍住小朋友既,如果你擔心小朋友唔肯獨立坐底玩,你就試吓搵個可以坐得近d既位,上年都有d咁既情況!

但我上年比較唔好彩,我地由入到學校到in完出校門,前後用左45分鐘,等得最耐係第二part見老師,我地係成group人最後一個叫名,我女都有問點解咁耐都未到我地,我就唯有同佢玩住,保持住愉快既心情,又提佢in完去邊度玩同食乜野...,總之就出盡法寶,希望大家唔好遇到咁既情況,祝你地順順利利同好運!

原帖由 ho_yan2406 於 10-10-16 22:08 發表
要d小朋友自己玩,家長坐埋一邊,有冇小朋友痴實家長架?我覺得我個仔會痴到我實一實

請問細仔細囡係咪真係無mud機會,是否需要講好多嘢?我個b而家先識講一些簡單詞語,而且係坐唔定果隻,係咪reject硬????

原帖由 ac917 於 10-10-18 09:11 發表
會有小朋友痴實daddy or mami既情況,其實父母都係坐在外圍後少少的櫈仔上,都算係圍住小朋友既,如果你擔心小朋友唔肯獨立坐底玩,你就試吓搵個可以坐得近d既位,上年都有d咁既情況!

但我上年比較唔好彩,我地由入到學校到in完 ...

回覆 1# Edvychan 的文章

我個小朋友08年9月出世,我勁擔心佢06nov in 得吾ok ar .......老師今日仲話佢比較慢熱和屬於觀察型態 ..........
No eye see law >.<

謝你的意見~你個女咁醒識問你點解仲未到你地既?我諗我個仔完全唔知入去做乜囉~~~

原帖由 fatoil 於 10-10-20 23:29 發表
我個小朋友08年9月出世,我勁擔心佢06nov in 得吾ok ar .......老師今日仲話佢比較慢熱和屬於觀察型態 ..........
No eye see law >.

我仔都係08年9月呀~你in幾點呀?我10點呀~
我仔都係慢熱架,但佢好多野講同識好多野,我唔怕佢唔識答d問題,只係好怕到走o個陣佢先開口答問題囉~
不過我都唔預佢入到呢間架喇,我同老公d學歷職業都樣衰衰咁.....:cry:

回覆 35# ho_yan2406 的文章

Hi ho_yan2406,
我哋in 3.00pm ar!

我個b係08年11月添呀,真係一舊雲咁,不過當去見識吓la,因為我都打算比佢做大仔,唔得出年再嚟過...

原帖由 ho_yan2406 於 10-10-21 02:25 發表

謝你的意見~你個女咁醒識問你點解仲未到你地既?我諗我個仔完全唔知入去做乜囉~~~

收唔收睇好多野, 先兩年in, 阿仔得22個月多, 都好痴身, 在part 1 玩玩具時唔肯一個人坐底玩, 要我陪玩, miss 示意ok, 最後收左!!  當然佢interview 表現唔錯喇, 係咁多個interview 中最好果個!

其實我見都收好多細B,老師對細B唔同大B既要求,我剛剛都問過老師,佢話最重要肯答問題,唔好冇反應唔睬人.... 不過如果你果個咁細,轉做大B都冇壞!咪試吓囉,可能即收呢!千祈唔好俾自己同小朋友壓力呀,祝成功!

原帖由 Edvychan 於 10-10-20 14:47 發表
請問細仔細囡係咪真係無mud機會,是否需要講好多嘢?我個b而家先識講一些簡單詞語,而且係坐唔定果隻,係咪reject硬????

只不過係一月頭出世大過人!唉,我尋日朝先見到佢地班喺playground個個望住老師講野時,唯獨是佢一個眼光光望住sir滑梯,仲要老師大大聲叫左佢幾次先有反應,認真羞家!

原帖由 ho_yan2406 於 10-10-21 02:25 發表

‹ 上一主題|下一主題