用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 約克中英文幼稚園 York - 太多負面news (太陽報頭條)
go

York - 太多負面news (太陽報頭條) [複製鏈接]

http://the-sun.on.cc/cnt/news/20100930/00405_001.html

真係乜人都有, 連咁洗禮都有"速成課程"?!
   0    0    0    0

最好用來做教材 - 披着羊皮嘅狼$$$

教D小朋友唔好講大話, 要開始分對與錯!!!

今年interview下年新入學就要比Debenture $6600, 仲話已經讀緊嘅就唔會收Debenture......原來係有新items"洗禮速成課程"$5xxx 收D舊生... hehe~~~~

真係好有生意頭腦, 如果佢上市我一定支持...

但作為家長, 我就決定 2 Oct 唔去interview!!!

真係一個小學生都唔會信嘅excuse...

原帖由 zoesychan 於 10-9-30 13:12 發表
TBB 都有講, york 話佢地only租出場地 & 係家長自己攪 ..

唔明甘點解唔關佢地事又要收行政費 ...

非常同意 , 作為家長應該把正確嘅教比小朋友而唔係教佢為求目的不擇手段&是非不分.

小朋友咁細好多野都未識, 大人教乜就學乜, 所以我地作為家長先至要用咁多時間幫佢地地選擇一間好嘅學校, 比小朋友學習成長!!!

原帖由 2隻臭豬 於 10-9-30 15:09 發表

我唔知你本身有無小朋友, 我想話呢個世界, 係有demand有supply, 但而家講緊係道德價值觀問題 , 而家連天主教ga呢個宗教都覺得佢地咁ga做法都有問題呀! 嘩!原來用少少錢同少少時間就可以同小朋友爭取少少野 , 你都 ...
‹ 上一主題|下一主題