用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Interview Time : 金巴倫英文幼稚園
go

Interview Time : 金巴倫英文幼稚園 [複製鏈接]

原帖由 charlotte2008 於 10-10-5 22:38 發表
收到interview letter嘅是否也是大B , 佢地staff話會in咗大B先, 因有preference收大B , 所以細B可能会好遲才收interview信 , 機會也應該細好多 ...鳴嗚嗚 :(

我又唔覺SN 鐘意收大B喎,其實大多數幼稚園都會分開in架(遲啲in落你就知)... 不過舊年我又見到好多BK媽話佢收細B多...唔知呢~ 佢收咗我小朋友10月細B囉。我就覺得佢收得好平均嘞...唔好擔心咁多啦...

原帖由 littlecook 於 10-10-6 15:47 發表
請問如有兄姐就讀,細佬妹係咪多數收?
定係無關係,主要睇細佬妹自己既表現?

其實我依家幫緊大b報,但小b出年都要報,最慘佢係細b,所以想大b入一間帶得到小b入既學校...假設咁好彩考到既話!

...

littlecook,

呢一層我又唔係好肯定呀... 不過,佢哋出過張通告問家長要唔要form俾啊二... 我估佢哋會優先(甚至括免)啊二in... 我冇特別問老師呀...我返而問過如果係幫朋友攞form得唔得,佢叫我朋友download

原帖由 prettygirls 於 10-10-6 18:40 發表

How much is the registration fee?

prettygirls

Application :  
Entrance Examination fee of Cash $30.

Registration :
When a place is offered to your child, the registration fee is credited as part payment of the first installment of the tuition fee, HK$660.00. This amount is non-refundable.

原帖由 prettygirls 於 10-10-7 01:01 發表

oct07-mama,

Thanks for your information.

BTW, I heard that it will receive the acceptance letter after 1 week of the interview. Is it truth?

都唔記得嚕... 不過當時就覺得「間學校都幾進取喎,一早公報,一早收訂,其它學校出result後而放棄學位嘅,咪又可以撈一畢囉...嘻嘻嘻嘻, 好衰呵」... 佢哋都係早派彩多!!

當然,佢早出result返而另我放開得多... at least 有嘢揸手,可以選擇性去in (in多咗兩間,兩間都收...當時心大心細,左右為難,頭都痕...你知啦,怕搞喎佢嘛,又唔想K2再搵過... )好彩冇入錯呢間啫

原帖由 prettygirls 於 10-10-7 02:11 發表

就係怕到時心大心細,又怕無幼稚園收,因我囡好睇心情,真係要睇我家小姐心情如何。

Anyway, thanks again!

唔會無幼稚園收既, 唔好擔心啦

努力! 希望可以同你個囡囡做校友啦!
‹ 上一主題|下一主題