用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 德望學校 (幼稚園) 幼稚園有網頁喇
go

幼稚園有網頁喇 [複製鏈接]

http://www.ghskg.edu.hk/
   0    0    0    0

德望幼兒園係口吾係只for Girl?
準備升K1

原帖由 小天使kiki 於 10-10-9 00:50 發表
http://www.ghskg.edu.hk/

終於有網頁啦,如果有多d野睇,如:相片,就更加好啦!!

原帖由 chili_li 於 10-10-9 18:35 發表
德望幼兒園係口吾係只for Girl?

幼稚園係男女校, 但係中,小校都係女校, 所以大部分入讀既都係女孩子. 我so far同囡囡返學時都未見過有男仔(PM)

原帖由 sue_young 於 10-10-9 21:17 發表

幼稚園係男女校, 但係中,小校都係女校, 所以大部分入讀既都係女孩子. 我so far同囡囡返學時都未見過有男仔(PM)

幼稚園好似唔係男女校, 都係女校黎架, 我係聽校監係家長會度講架; 佢仲話第二時先考慮會唔會收男仔架.
Monkey媽媽

幼稚園係女校

原帖由 小天使kiki 於 10-10-9 22:41 發表
幼稚園係女校

網上寫了provide holistic formation to young girls.

我知 SISTER PAULINE 有上來睇 POST,我對網頁有個意見,希望 SISTER 會睇到

而家網頁以 FLASH 為主,唔知學校會唔會以學校網頁來向學生家長發放消息或溝通,如果會的話,用 FLASH 就唔會幾好。因為而家好多家長未必經常開 PC 上網,佢地好多時都會用 IPHONE / IPAD 等上網,而 IPHONE / IPAD 係唔 SUPPORT FLASH 的,所以係完全睇唔到 WEBSITE 的內容。

希望校方考慮下呢個問題。

Support,因我都係用iphone上網,我都好希望可以隨時用手機入到學校個網頁

如果d通告可以upload埋起web site就更加好. 唔知遲d會唔會有intranet比家長分享下小朋友上堂既情形呢?

原帖由 sue_young 於 10-10-9 21:17 發表

幼小中都是女校, 沒有男仔的

原帖由 elmolly 於 10-10-10 02:47 發表
如果d通告可以upload埋起web site就更加好. 唔知遲d會唔會有intranet比家長分享下小朋友上堂既情形呢?

分享上堂惰況?會唔會影響小朋友的表現ga??

原帖由 yukiyu 於 10-10-10 13:52 發表

分享上堂惰況?會唔會影響小朋友的表現ga??

吓, 應該唔會掛, 我見好多學校都有咁做

原帖由 elmolly 於 10-10-10 02:47 發表

agree. (e.g. 如每月茶點).  can post on it and  environmental

hope it can help to communicate between parent and school.  Now, the design is very attractive and i like school song very much.  My daughter try to sing in front of PC... so funny!

回覆 1# Littlepa 的文章

I am quite surprised to find my girl being able to sing a part of school song since it's quite complicated.

support...或者造一個沒有動畫, 只有文字的iphone version便好了.  辛苦晒出力的朋友.

原帖由 小天使kiki 於 10-10-10 00:36 發表
Support,因我都係用iphone上網,我都好希望可以隨時用手機入到學校個網頁
~easybring~

原帖由 ahchungma 於 10-10-11 23:19 發表
I am quite surprised to find my girl being able to sing a part of school song since it's quite complicated.

yes, seems my girl heard that before.  not sure if they listen at kindergarten.

最好笑係她要自己唱, 不準我一齊唱. 她說"媽媽, 你唱得不好聽呀!"

原帖由 Littlepa 於 10-10-12 12:41 發表

yes, seems my girl heard that before.  not sure if they listen at kindergarten.
最好笑係她要自己唱, 不準我一齊唱. 她說"媽媽, 你唱得不好聽呀!"

聽講有中學姐姐落幼稚園教她們唱。

又幾好wow. 我家中小一生也有和妹妹一起試唱.

原帖由 GHcat 於 10-10-12 13:52 發表

~easybring~

原帖由 GHcat 於 10-10-12 13:52 發表

係呀,阿女話綠色裙姐姐彈琴,白色裙姐姐教佢唱。
‹ 上一主題|下一主題