用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 KV INTERVIEW
go

KV INTERVIEW [複製鏈接]

因為我有仔仔讀緊KV K3, 校方話10月1~30號交出世紙 + $30 + 回郵信封取APPLICATION FORM~

我想問, 見好多家長已經知道INTERVIEW 時間, 我其實連APPLICATION FORM 都未到手的, 很緊張.

想問下, 11月7號INTERVIEW 的家長, 個APPLICATION NUMBER 大約幾多??

以我所知, 好似只係11月6號 & 7號會舉行INTERVIEW, 但我好怕佢直程安唔唔到INTERVIEW比我.....

今日問左班主任, 又冇講, 佢話唔清楚, 只係叫我快D 交資料......
   0    0    0    0

醒目開學勳章 貢獻勳章

咁你點解仲唔交呀?!
舊年就無聽過有人無得in喎~
恐龍家

你仲咩唔第一時間交資料呀?  快d交啦!  交左就會安排interview時間.

原帖由 dlmcdlcl 於 10-10-13 00:16 發表
因為我有仔仔讀緊KV K3, 校方話10月1~30號交出世紙 + $30 + 回郵信封取APPLICATION FORM~

我想問, 見好多家長已經知道INTERVIEW 時間, 我其實連APPLICATION FORM 都未到手的, 很緊張.

想問下, 11月7號INTERVIEW  ...
~easybring~

醒目開學勳章

我尋日問左亞仔班主任,佢話可能今年要IN 3日,我都今日會交資料攞FORM.

因為攪仔仔IN 小學既野都攪到頭大, 日日做女工, 響屋企PRINT 野, 做PROFILE~

因為KV 張通告寫10月1號~30號交回郵信封就OK, 我以為冇咁快出INTERVIEW 日子嘛, 點知原來已經出晒信....

我估都唔會冇得IN掛...佢寫明係收到30號的. 不過, 好驚會撞仔仔考小一....巔...

原帖由 小曳人 於 13-10-2010 10:04 AM 發表
咁你點解仲唔交呀?!
舊年就無聽過有人無得in喎~

我估我女女一定考唔到, 因為明顯佢仲係好BB~

佢係8月女女, 講野叻, 唱歌叻, 但玩益智野好小好小TEACH 佢.

其實, 都有點矛盾, 如果入到, 我估都讀得比哥哥吃力.....

醒目開學勳章 貢獻勳章

原帖由 dlmcdlcl 於 10-10-13 12:36 發表
因為攪仔仔IN 小學既野都攪到頭大, 日日做女工, 響屋企PRINT 野, 做PROFILE~

因為KV 張通告寫10月1號~30號交回郵信封就OK, 我以為冇咁快出INTERVIEW 日子嘛, 點知原來已經出晒信....

我估都唔會冇得IN掛...佢寫明 ...

oh..辛苦你喇!
兩年後輪到我...
恐龍家

收到喇, 今日交$30 & 出世紙, 今日就立即收到張FORM 喇.

仲出埋INTERVIEW 時間, 係11月7號11:30.

YEAH, 同仔仔INTERVIERW 唔會撞了 ^^

但都係果句, 真係一定考唔到. 去試下 ^^

回覆 1# dlmcdlcl 的文章

我都係今日收到信, IN的時間同你一樣, 我仔仔係9月出世的, 識講好多嘢, 但係唔識分COLOR

我女女係8月, 佢返緊NURSARY, 有教COLOUR, 但只係教左小小顏色, 但係講真, 幼兒班, 唔會咁認真去個個小朋友慢慢教. 所以, 我要開始響屋企TRAIN 下個女.

另外, 我個女都係響幼兒班學左A- APPLE, B - BOY, C - CAT & D- DOG......

相比起仔仔, 佢真係慢好多......慘慘.

但講野就鬼咁叻. 有問有答. 而家最怕KV 考PUZZLE. 我估一定TRAIN 唔切.

原帖由 Csze1 於 13-10-2010 01:25 PM 發表
我都係今日收到信, IN的時間同你一樣, 我仔仔係9月出世的, 識講好多嘢, 但係唔識分COLOR

I posted the information on 8th Oct, still havent receive any form.

可能要打去學校問下.

我今日交今日就有FORM

有fd 幫我上星期中交Info. 不過,到現在都未有application form.

原帖由 crycrybaby666 於 10-10-13 15:14 發表
可能要打去學校問下.

我今日交今日就有FORM

Can I have the tel no.?

just called, they said that deadline should be 30/10 and they are still sending out application form.

actually, I have call them today.

I post it out on 30/9 nite,
when I just come back I get the form
but my time is 7/11, 2:30

sign. really duno how they arrange the time,and date.

but lucky, didn't stick with St Cat.

St cat, is 6/11, KV is 7/11
Cannan is 30/10

KV is the only school I am going to apply so I dun have the interview time arrangement problem.

原帖由 winavis 於 10-10-13 16:21 發表
actually, I have call them today.

I post it out on 30/9 nite,
when I just come back I get the form
but my time is 7/11, 2:30

sign. really duno how they arrange the time,and date.

but lucky, didn ...

我意思. 我9月30日晚dump 封信入郵桶. 今日先收到form.
好多人都係10月1 日先post 出去 個時間同日期都較早. 我唔明白0的sch 點樣去開信. 同安排先後次序...

kitmantsoi: 但你真係幫bb 報一間only??

個樣仲好bb會蝕低d架? 會係考慮既因素?
死啦, 我個仔個樣仲好bb呀?

原帖由 dlmcdlcl 於 10-10-13 12:39 發表
我估我女女一定考唔到, 因為明顯佢仲係好BB~

佢係8月女女, 講野叻, 唱歌叻, 但玩益智野好小好小TEACH 佢.

其實, 都有點矛盾, 如果入到, 我估都讀得比哥哥吃力..... ...

kv 考既野, 某程度都係要坐定定, 口齒清楚為佳, 不過, 當然, 似bb 但講野表達能力強就另計啦.

我個女坐得定, 有問有答, 我怕佢係講野咬字唔係咁好, 有d 都係lur lur 脷....

今日買左教材, train 一  train 佢.....
‹ 上一主題|下一主題