用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 劍鳴幼稚園 劍鳴有冇得插班
go

劍鳴有冇得插班

我想知道劍鳴有冇得插班

你指PN?如果係以我知道就有,因為有D細仔未夠2歲,o甘學校會俾佢o地下學期至返,但就唔會學期中段叫佢o地返囉。

how about K2? thanks!

原帖由 Smallpigbb 於 10-10-16 00:08 發表
你指PN?如果係以我知道就有,因為有D細仔未夠2歲,o甘學校會俾佢o地下學期至返,但就唔會學期中段叫佢o地返囉。

原帖由 Smallpigbb 於 10-10-16 00:08 發表

而加km pn唔收細b補名, 要1-8月, 咁即係無插班生啦! 以前有都唔係下學期插, 係小朋友生日後果個月可以返. e.g. 10月b, 就11月1日返.

醒目開學勳章 貢獻勳章

原帖由 LITTLESPICY 於 11-8-9 22:24 發表
how about K2? thanks!

有位咪收囉!
恐龍家

醒目開學勳章

想問下km多extra free 嗎? e.g 荼點 or anything.

基本學費又點架. int'l & local.
如果加埋校車...

兩個讀真係好金

原帖由 小曳人 於 11-8-15 09:16 發表

有位咪收囉!

醒目開學勳章 貢獻勳章

原帖由 funbeauty 於 11-9-8 12:36 發表
想問下km多extra free 嗎? e.g 荼點 or anything.

基本學費又點架. int'l & local.
如果加埋校車...

兩個讀真係好金

自己帶茶點,所以無茶點費
學費係3千幾,自動轉賬, 所以唔多清楚!
校車就睇地區,1千上下啦
一學期書簿約千多,其他收費係非必要嘅!
恐龍家

原帖由 小曳人 於 11-9-8 21:13 發表

自己帶茶點,所以無茶點費
學費係3千幾,自動轉賬, 所以唔多清楚!
校車就睇地區,1千上下啦
一學期書簿約千多,其他收費係非必要嘅!

我都好想佢收茶點費

My son has a new comer classmate this year. FYI, he is k3 now.

年頭申請插K2, 有冇位, 一個電話都唔通知。

醒目開學勳章

回復 10# aw421 的帖子

aw421,

之前我都係問插k2, 佢只係叫我留低學生資料,
有位就通知我. now無聲無氣= 無位?

aw421 咁你終於有無插其他學校呀?