用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 啟基小學巳開始SECOND IN??
go

啟基小學巳開始SECOND IN?? [複製鏈接]

我今日都收到電話約2nd in,要父母同時出席,daddy又要請假la...

原帖由 ANNAFRIEND 於 10-10-20 11:47 發表

BusyFather,

我的小朋友是細仔, 所以我想學校是不是想給機會給那些年底出生的小朋友??? 因聽聞很多學校都較傾向收大仔大女. 我也知啟基是好學校, 不過經濟因素也是我必須考慮的條件. 現在也不再想什麼, 學校收了 ...

咁快d打番去問吓la...

原帖由 Carolyukk 於 10-11-2 03:28 發表
大獲,原來星期六打過來,miss call,死得! :(

我今日收到正取生offer信la,要係23-24號註冊...

希望你地都快d收到好消息la...

原帖由 Juliaqq 於 10-11-4 08:39 發表
好似只有1人收到offer信?? 究竟佢地點system 係點呢? 今年又有幾多人apply 呢? 好心急呀!!

hi 小軒爸,

想問清楚,係咪如果我選擇唔放棄統一派位,學校有權將我小朋友友變為備取生,即使我交咗留位費呀?

原帖由 小軒爸 於 10-11-4 14:07 發表
其實second in 完之後即使得與唔得都會有信通知,而當第一次in完而被取錄嘅小朋友會有信通知交留位費,同時亦有通告比第一次in而被取錄嘅小朋友家長並個知會否放棄統一派位,但即使第一次in而被取錄嘅小朋友家長如簽通告唔 ...

咁交留位費嚟有mud嘢用,佢仍然有權當你放棄學位...

原帖由 小軒爸 於 10-11-4 19:57 發表
如果妳交咗留位費,基本上已預留個學位比個小朋友,原則上係唔會變做備取生,但學校係有權當你放棄學位方式處理

about 2 weeks after 2nd interview will receive confirmation letter.

原帖由 Carolyukk 於 10-11-10 15:11 發表
各位有2nd in既家長,請問你地in完幾耐有消息? By phone or by letter?
Thanks!
‹ 上一主題|下一主題