用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 LMC First Phase Final Round 已出 ~~~
go

LMC First Phase Final Round 已出 ~~~ [複製鏈接]

早左出呀,  大家唔洗等到25 號了.  快d 上去check,
各家長亦會面見校長或主任, 大約五分鐘, 祝大家好運 ~~

http://www.plklmceps.edu.hk/doc/2%20round-web%20notification.pdf

0    0    0    0
何文田街坊福利會永久人字拖榮譽會員

原帖由 flostangraphy 於 10-10-29 10:28 AM 發表
如果唔係"夕陽mo士".... 係"直入冇事"TSL就更係好啦....
TSL 又無 Sibling.... 又咁多人考.... 比你係我,你會唔會話我個仔出年入硬?!?!
大前年, 2000.... 前年, 2500.... 上年3000..... 今年3800..... 你話出 ...

冇計啊.. 時也 ~~~ 命也 ~~~
我仔入k1 時, 二仟人都冇添.. 點知等左三年, 等左3000 人出來, 我都苦過dee dee

如果唔係"夕陽mo士".... 係"直入冇事"TSL就更係好啦....
TSL 又無 Sibling.... 又咁多人考.... 比你係我,你會唔會話我個仔出年入硬?!?!
大前年, 2000.... 前年, 2500.... 上年3000..... 今年3800..... 你話出年有幾多人喇........
收就由頭到尾都係咁多個... 175
保守d估....出年都25個選一個
AIA 都易過佢啦....

原帖由 bchi 於 29/10/2010 10:02 發表
rm 3202,

係啊, 我都覺得係巧合, 但你好好笑啊, 真係打去學校問呢個問題,  真係唔知lmc 可以搵邊個答你呢個問題呀

夕陽mo士,

你地問下料, 我無任歡迎, 但我真係唔歡迎你對落d 小朋友入lmc, 梗係跟哥哥讀 ...
"Being the richest man in the cemetery doesn't matter to me.... Going to bed at night saying we've done something wonderful... that's what matters to me."
    -Steve Jobs-

rm 3202,

係啊, 我都覺得係巧合, 但你好好笑啊, 真係打去學校問呢個問題,  真係唔知lmc 可以搵邊個答你呢個問題呀

夕陽mo士,

你地問下料, 我無任歡迎, 但我真係唔歡迎你對落d 小朋友入lmc, 梗係跟哥哥讀返tsl 好啦 !!!!! 祝定你出年順順利利喇.

bchi mum,
出年都真係要同你攞多料之得!!!

原帖由 bchi 於 25/10/2010 14:14 發表

快d 講 ))))) 有咩玄機我唔知 )))))
"Being the richest man in the cemetery doesn't matter to me.... Going to bed at night saying we've done something wonderful... that's what matters to me."
    -Steve Jobs-

我估係巧合, 應該唔關個application no既事。

原帖由 rm3202 於 10-10-27 20:51 發表
Really don't know how's there arrangement coz most of the 2nd in no. were 3xxxxx & 4xxxx. no. 2xxxxx is the less only 3, it's a bit unfair for those no. with 2xxxxx.
:(

Really don't know how's there arrangement coz most of the 2nd in no. were 3xxxxx & 4xxxx. no. 2xxxxx is the less only 3, it's a bit unfair for those no. with 2xxxxx.
:(

希望所有有心人都入圍,成為我地lmc一份子
願我的喜樂感染你

原帖由 silvia_ng 於 10-10-24 00:39 發表

呢條問題好難答, 正如人地問我老公有咩好, 又肥又大肚腩又老....WELL...我唔係睇外在美既人, 咪會肯嫁比佢囉。

選校都係一樣道理, 我都唔係睇外在美。 ...

答得好妙~
願我的喜樂感染你

原帖由 bchi 於 10-10-25 09:55 發表
蕭阿e,  sorry..我都係唔想歡迎你入lmcity, 因為阿女都係入返tsl 方便你 , 祝你27 號有好消息 !!!

多謝哂先! 我都希望有好消息! 但實在太多人考了, 自問個女唔係幾叻, 所以我地兩公婆都擔心架!

可 否講下上年int. 考咩呢?

佩服, 佩服!!

原帖由 kc_01k 於 10-10-25 14:28 發表

我發現401100 & 401200 呢兩個 number, 各都分別有兩個interview 時間之嘛.

401100  10:30   &    11:15
401200  11:15   &    12:00

我估即係呢兩個number係無人嘅, 減返兩個, 即係 750人報考.   ...

咁勢利既....你....

原帖由 kc_01k 於 10-10-25 14:28 發表

我發現401100 & 401200 呢兩個 number, 各都分別有兩個interview 時間之嘛.

我估即係呢兩個number係無人嘅, 減返兩個, 即係 750人報考.   ...

醒目開學勳章

原帖由 bchi 於 10-10-25 14:14 發表

我估即係呢兩個number係無人嘅, 減返兩個, 即係 750人報考.  

原帖由 kc_01k 於 10-10-25 02:12 PM 發表

我都有數, 係 752 人.   原來唔係淨係我一個數.  

我仲發現1st interview d number都內藏玄機架.

醒目開學勳章

原帖由 bchi 於 10-10-25 12:18 發表
kimb & mrychan,

真係冇枉費你地心血, 抵晒啦 ~~~

beemaggie,

我地幾個家長係度數... 數呀數, 好似大約八佰人咋, 唔通我地count 左 , 你點知有仟三人架 ? 你問學校定估咋 ?

喂喂, 開四班呀, 我地今 ...

我都有數, 係 752 人.   原來唔係淨係我一個數.  

我仲發現1st interview d number都內藏玄機架.

醒目開學勳章

丫KAKAKAAKAKAKAKAKAKKAAKAKKA WAKAKAKAKKAKAKKAKAKAKAKAKAKAKAKA

你真係好正架蕭阿E ))))) KAKAKAAKKAAKKAAKKAKAKAKAKAKAA

task,  

有咩好? 直接d , 比一仟蚊多小小學費, 小朋 ...

份問卷, 我都攪咗好耐, 攪到我仔出黎都未答完.  

我都想問點樣知道有幾多人報名, 因為學校網頁都冇提及到, 原來係你地自己數, ha ha ha

唔單衹填問券, 我為左LMC, 我地放棄左去另一間學校interview, 所以我地真係好有誠意嫁, 希望文校長可以感受到喇........
原帖由 bchi 於 10-10-25 12:18 發表

beemaggie,

我地幾個家長係度數... 數呀數, 好似大約八佰人咋, 唔通我地count 左 , 你點知有仟三人架 ? 你問學校定估咋 ?

喂喂, 開四班呀, 我地今 ...

beemaggie,

喂喂, 開四班呀, 我地今年都四班啦傻豬 :;pppp:

bchi,
乜今年唔係有千3人考咩 ?  得8xx人 ?
如果真係開3班, 每班收30人, 都有一半人唔收喎 or waiting !!
咁真係要好好準備喇 ^^  

>>>>>>>>>

上年二佰幾人報考, 一開始就in 小朋友in 家長. 今年八百幾人, 不論小朋友唱唔唱歌, 點先知家長對呢間學校心儀與否, 我真係覺得果張家長答問回條內藏機關囉 ~
唔係點可以咁快就揀到你地170 位小朋友 ?
nov 13 2nd in, 就真正interview喇, 大小朋友都要in, 作好準備未 ?
講真啊, 你地機會真係好大好大. 其實佢唔係一定收30人一班架, 有d 係三十二... 三十一咁架.

丫KAKAKAAKAKAKAKAKAKKAAKAKKA WAKAKAKAKKAKAKKAKAKAKAKAKAKAKAKA

你真係好正架蕭阿E ))))) KAKAKAAKKAAKKAAKKAKAKAKAKAKAA

task,  

有咩好? 直接d , 比一仟蚊多小小學費, 小朋 ...
‹ 上一主題|下一主題